Jamuan Raya & Jalan Raya Lagi

12:31:00 PM

Salam semua! 

Hari ni hari selasa, kerja makin surut. Setel tolong kawan sekerja buat work programme, terus lepak di office. Mengisi masa masa terakhir di office sekarang. IQ akan mula kerja baru bulan depan. Sebulan lagi. Tak tahu la perjalanan karier di tempat baru macam mana pulak nanti. Harap harap berjalan dengan baik. Amiin.

Hari jumaat lepas company IQ ada buat makan makan sempena raya. Department management jer kena bawak makanan, department planning bawak perut jer. Baru nak sumbang makanan tapi tak perlu bawak pulak. Plus, IQ planned tak nak pergi sebab ada kerja dekat site. Dan hari tu patut pakai baju raya pun IQ pakai baju kasual dan berseluar. Last last dapat call dari HR suruh datang makan jugak....bawak la perut ke sana...melantak apa yang ada...huihuihui...

Officemate a.k.a. geng gosip. Si tudung kuning dah last day masa hari jamuan. Dia bawa diri ke Johor plak..sedih IQ..huhu...Lagi dua di belakang tu budak praktikal dan jugak berbaju peach tu kak marina...HR jugak..hehe..
Melantak makan sampai bungkus bawak balik. hehe...dah dorang suruh bungkus, IQ pun bungkus ler. *muka tak malu.

Hujung minggu plak sibuk nak pergi rumah orang...haha! Tak tahu la kenapa tahun ni menyibuk sangat nak berjalan raya ni. Nak kata beriya kutip duit raya untuk anak tak jugak. Entah la, perangai Arwah Ummi menyerap masuk dalam tubuh badan IQ ni. Kemain kepoh nak pergi beraya. Alahai. Mujur la husband layankan ajer..

Sabtu pergi rumah Kak Nor dekat Kepong. Masa ni tak ada gambar sebab singgah kejap jer. Jumpa kak nor kejap sebab tak lama lagi dia da nak balik Arab balik. Dia ikut husband dia yang kerja dekat sana. Bukan selalu balik. Setahun sekali aje balik. Tu pun time raya. Last jumpa masa kerja dekat 1MDB dulu. Tahun lepas masa Qa'id dalam perut lagi..huhu..

Planned nak beraya semua rumah hari Sabtu, kiranya nak rehat lepak rumah hari Ahad, tapi plan hanya tinggal plan bila semua orang tak ada dekat rumah hari sabtu, suruh datang esoknya...so, esoknya beraya rumah Senior dan jugak rumah Pak Sedara la plak. hihi..

Si Anaqi cerdik lincah cerdas cergas semua ada! Geram tengok telatah dia. 
Rumah senior a.k.a. rumah Nadia senior zaman geng geng naik gunung. Nadia dengan husband ni dua dua hantu aktiviti outdoor. Dua dua daripada kelab kitaorang. Tapi husband Nadia tak ada masa kitaorang datang, pergi diving katanya. 

Nadia ni buat bisnes jual makanan. Menu western. sedap!! Masa pergi rumah dia, Nadia sediakan menu makanan yang dia jual. First time rasa, memang pergh. sedap! Tak dapat nak cuba air mangga dia. Harap next time ada. kalau nak boleh melawat IG diaorang @gempakfj

Menu malam tu, sedap sedap.hehe...
Lepas rumah Nadia, gerak pergi rumah Pak Sedara dekat Bukit Antarabangsa plak. Rumah adik kepada abah IQ. Pak sedara yang IQ panggil Pok Din dan isterinya nama Cik Moon. Pok Din ada dua orang anak. Still kecik. Pok Din dengan IQ pun beza cuma 6 tahun. Muda lagi. Anak Pok Din yang paling kecik pun baru 5 bulan. Lagi kecik dari Qa'id. Qa'id ada mak sepupu yang lagi kecik daripada dia..hehehe...

Qa'id dengan mak sepupu dia, Maryam Adzra. kemain dia buli Cik Yam. nakal betul anak ibu sorang ni.
Lepak, makan makan...Pok Din IQ jarang dapat jumpa sebab selalu pergi luar negara. Kerja offshore memang jarang dapat balik. huhu...memang jarang dapat jumpa...tapi tak der la sampai berbulan tak jumpa rasanya...heee..

ok la...kemain seronok berjalan, esoknya lemau nak pergi kerja. Adehai....mood raya korang masih ada ke? IQ ada mood raya lagi, hujung minggu ada jemputan rumah terbuka lagi tapi tengah berkira kira nak pergi ke tak..haha! Kena tanya husband dulu. Dia kan driver terhormat. Dia ON, IQ pun ON la nak berjalan raya..hehe~

rumah terbuka sendiri plak bila? meh la datang rumah...tak buat rumah terbuka, tapi kalau nak datang tu, pintu sentiasa terbuka..hehehe...jemput jemput..

till then,bai!

4 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. sonok jenjalan beraya sambil makan..tapi pening bila nakturunkan berat badan balik hahaha :D

    kalau IQ pegi haritu dah boleh kenal sorang lagi kawan alam maya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la tu...berat naik berkilo da ni..haha...

      Kan...xpe la..next time! Hehe

      Delete
  2. selamat hari raya izyan. reen xwat lagi entri raya. lama sangat da bersawangnya.

    btw,bila nak mai beraya bera lak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya reen. Hehe. InsyaAllah...klu blik chemomoi bole beraya...hehe

      Delete

Komen Komen Sikit XD