Berzumba Di Rumah

10:08:00 PM

Matlamat!

Nak kurus!

Sejak bersalin, berat IQ turun sikit, tapi lepas tu naik balik. Erghh! Tak dapat nak maintain berat sebelum kahwin dulu. Sebelum kahwin, ada la 57kg....masa mengandung paling berat pun 74kg rasanya...dan sekarang???

70kg tak turun tak naik! Ergh!! Susah baq hang nak turunkan berat badan ni. Lemak tepu dekat perut ni Ya Allah, punya la susah nak hilangkan...dulu masa pantang bukan tak nak bengkung betul betul tapi serius IQ degil, yela...nak pakai susah, mula nak ke tandas pun susah...leceh tapi itulah berpantang...plus anak kena demam kuning lama, tak dapat nak amalkan jamu plak lepas tu...makin gempal badankuuuu..

Dan sekarang, IQ ada la cuba produk kurus badan. Jangan nak kondem IQ pape ok. Masing masing ada ikhtiar masing masing. Nak tak nak jer, jamu kuruskan badan pun banyak...tapi IQ malas nak try jamu...IQ try minum satu produk kuruskan badan ni. Produk ni menaikkan metabolisme badan. Makan pun kena sukat sikit dari segi nasi...nasi kena sparuh...plus kalau workout..hasil memang umph!

Tu kata produk tu la, dulu IQ try tak turun pun sebab beli sekotak je, sekotak pun mahal...grrr~ beli sekotak tak efek sangat. cuma badan terasa ringan tapi berat tak turun jugak! haha! kali ni IQ try 3 kotak...plus buat zumba...zumba sendiri jer dekat rumah..bukak youtube sudah oi!..

Workout ni atas diri masing-masing. Nak buat ke tak...IQ ni baru buat sekali, ntah ntah esok dah terbongkang penat balik kerja tak buat zumba...haha! try la buat zumba. Asal ada suami yang support sudah..kan? Suami IQ memang support habis..in fact dia tak kisah IQ kurus ke gemuk tapi IQ yang beria nak kurus...confident level beb~ tu yang penting! Blueekk~ haha!

Ok la..till then...doakan IQ berjaya. Bai!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. hehe...sy ni pn lemak kat perut degil jgk...geram btl...g keje pakai bengkung je xnk bg nmpk buncit hahaha...

    p/s : mila duk putrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa..pergi kerja pakai bengkung mesti tough habis ni...klu IQ xsggup nk pakai bengkung..huhu..

      jauh la plak mila, achaner nak ngantor ni..huu

      Delete
  2. nak kurus jiwa kena kuat...hikhik

    ReplyDelete
  3. hehehe keep it up IQ. kita nak sihat bukan untuk orang lain kan, untuk diri sendiri dan yg tersayang jugak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza! betul tu!, kesihatan untuk diri sendiri dan family..

      Delete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers