Pengalaman Pertama Seorang Ibu: Pendapat Luar Tentang Anak

11:40:00 AM

-- --

YES!
Especially kalau korang adalah FIRST TIME MUMMY/MOM/UMMI/IBU/MAK

or Whatsoevercall...

Suami IQ pernah pesan, memang orang akan bagi nasihat macam-macam pasal anak, tapi yang jaga anak kita adalah kita, yang bagi makan minum anak adalah kita, yang tukarkan lampin mandi semua adalah KITA, bukan orang lain...

So, atas kita nak ambik nasihat itu atau tidak, kalau ada kebaikan, ambik...kalau rasa tak perlu, simpan buat pekasam, kot kot nak terguna balik, boleh guna..

IQ memang dalam dilema terutama masa pantang dulu, banyak sangat nasihat itu, cadangan ini, sampai orang kata hampir nak meroyan dah...mujur dikuatkan lagi diri ni..huhu~

Tu je bebelan IQ. Hope bagi kekuatan juga kepada First Time Mummy yang lain!

Kepada yang dah berpengalaman, boleh bagi nasihat, tapi jangan la expect orang akan ambik nasihat kita itu...berpada-pada, janganlah anggap orang tak peduli nasihat kita, kita dah nasihat, atas mereka kan nak buat apa..mereka lebih kenal anak mereka...sama macam kita dah kenal macam mana anak kita ....KAN?

Till then. BAI!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. btl tu..org akan bg nasihat mengikut pengalaman.tp kita yg lalui benda tu kita blh adapkan nasihat2kan tu ke dlm situasi atau tidak adalah kita sndiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan mila...hurmm...tu la...penat nak hadap orang macam tu, harap tahap kesabaran tu tinggi..huhu

      Delete
  2. Hehe betul tu. Lg pun lain baby lain ragamnya. Benda ni subjektif. Hrp tabah hehe

    ReplyDelete
  3. Orang fikir kalau dia ade pengalaman maksudnye die paling betul. Padahal pengalaman lain2, org ade pengalaman pun boleh ulang buat silap lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, yg tu aku setuju pel, setiap orang pengalamannya beza2, tak akan sama...kalau sama itu kebetulan..

      Delete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers