Dinner Company Tema Arab

12:21:00 PM

Salam semua.

It's been a while. Yes, dua minggu IQ menyepi dari blogging. Tempoh untuk settle down semua. Tapi sepi dari blog jer, sebab tak ada idea sangat nak tulis instead of asyik teringat kat arwah. Kalau termenung, tertengok gambar arwah, mesti basah pipi. Moga arwah tenang di sana. *Al-Fatihah*

Minggu lepas tetiba jer dapat berita ada dinner company, ada tema plak tu. Tema arabian. pening kepala bila ada tema. Tak der tema tak boleh ke? Ni satu hal kena cari baju ikut tema semua.
Lagi best bila suami pun kena ikut sama tapi dia pun kekeringan baju. Jubah tak pernah ada dalam senarai baju sedia ada. Haihhh...pening lagi...gaji belum masuk, nak shopping baju apa la ni...

IQ pakai baju raya tahun lepas sebab jubah tu baru sekali pakai. Sebab labuh sangat, suruh suami pergi potong kain. Sementara tu, dia pergi cari baju dia sekali. Ikut suka abang la. Janji senang hati.
IQ try nak buat kelainan la konon. Nak cari headchain letak atas kepala. Search kat instagram jumpa tapi ambik masa nak sampai. In case headchain tu pun asalnya dorang beli dari H&M, so..terfikir nak cari kat sana sendiri.

Menapak la IQ pergi Paradigm Mall depan ofis ni sorang2 jalan kaki. Sampai sana, alahai...tak der yang berkenan. Pastu mahal lak, simple tapi mahal, tak berbaloi langsung! So, tak jadi beli. Pergi bahagian kanak2 plak cari baju anak untuk pakai pergi dinner. Beli baju lengan panjang, in case fikir tempat tu mesti sejuk sebab dewan beraircond.

Lepas tu, IQ fikir nak beli aksesori kat Cotton On. Sebab, CO selalunya tak pernah mengecewakan bab aksesori ni. Last2 jumpa! Headchain cuma RM6!! Lepas tu beli satu lagi dapat separuh harga! IQ beli rantai yang harga asal RM6 jugak tapi dapat RM3! Berbaloi sangat. Puas hati kejap masa tu. Heee...

So, hari dinner tiba. Dinner berlangsung di Restoren Zam Zam Shah Alam...Tapi yang tak bestnya sampai lambat. Kenapa? Tak tahu la kenapa jumaat lepas jemnya Ya Allah teruk sangat! Sebab nak cuti thaipusam ke apa tak tau la..sampai sangat lambat. Masa tu orang dah start tapi mujur ada lagi teammate yang sampai lambat jugak. Fiuhhh..
Tak der nak arab sangat. Bantai je la. Janji makan free. Wiwiwi. Harapkan lucky draw yang selalu unlucky. Memang bawak balik goodies je ler. Huhu.

Masa dinner tu ada opismate cakap 'kesiannya bawak anak, anak nak tidur pun susah, bising.'...tak tahu nak cakap apa, sebab tak der sapa nak jaga, kalau ada orang nak jaga tak per la, suami plak jenis tak sanggup nak tinggalkan anak kalau tak ada kepentingan. Selagi boleh bawak, bawak. Tak perlu susahkan orang. Sentap jugak orang cakap macam tu. Kadang mulut manusia ni tak pandang kiri kanan. Main sembur je. Sedih plak.

IQ dan Aichelle, Teammate yang berasal dari Filipina.
Kesian dekat anak, rupanya dewan tu aircond tak kuat sangat. Berpeluh dia. Huhu.

Ok. Bai

You Might Also Like

2 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Ya habibi ya maulana.. hehehehe. Tema arab ni senang sikit nak sesuaikan dgn muslimah mcm kita, kan? :)

    ReplyDelete
  2. paling tak suka dinner yg kena cari baju. org nak makan free kena keluar duit pulak hoho

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers