Baru Nak Ber-AZAM BARU

10:30:00 PM

"Ape-ape je la ibu...ada ed kesah?"

"Bertuah sangat anak ibu sorang ni, pipi jangan nak layut sangat. Ibu makan baru tahuuu"

Tahun 2016 dah 5 hari bermula. IQ baru terkedek-kedek nak tulis kat sini. Ni pun kebetulan laa ada kerja di malam hari kena siapkan...nak buat entry kat ofis kang cakap curi tulang lak...apatah lagi istilah tu dah tak bermakna pada IQ sejak tahun baru ni. Tak duduk diam dari hari isnin lagi...ke hulu hilir penuhkan jadual dengan kerja....macam tahu tahu IQ plan nak berenti kerja. HAHA!

Azam tahun baru nak tukar kerja! Eh...kan baru setahun 2bulan dengan company sekarang. Well, benefit tak banyak. Dengan kegawatan ekonomi sekarang, kita kena cari peluang. Mungkin akan bertukar ke Melaka atau masih stay di Selangor. Tak tahu rezeki lagi. Baru nak update resume kasi cantik. Sementara tu, kutip pengalaman sehabis mungkin. Pegang projek besar, zero knowledge memang ke laut la jadinya.

By the way, IQ memang tak sangkal, bila dah ada anak, memang tanggungan bertambah. Baru sorang, next time nak lagi sorang, lepas tu lagi sorang, lepas tu lagi sorang...haishh..kemain ramai kau plan ni IQ...haha...tak der la...tapi mana kita nak tahu rezeki Allah nak bagi kan? eh...apa IQ nak tulis tadi sebenarnya? lost dah...krik krik krik...

*Ah sudah..lupa...ambik masa ingatkan balik jap*

*dah 5minit berlalu, langsung tak ingat! grrrr*

ok dah, lupakan yang lain. IQ dah betul-betul lost ni...bila da taip ni memang idea kosong habis, sebelum tu kemain idea mencurah curah! mencik betul!

HAaa!! Ingat dah! By the way, sebagai seorang yang acah-acah dah dewasa, IQ plan nak cari dan beli rumah. Salah satu azam IQ jugak ni! WALAUPUN sebenarnya nama IQ dah tersenarai dalam CCRIS sebab tak bayar PTPTN lebih daripada 6 bulan. HikHikHik. Tak per, Boleh struktur balik pinjaman tu. Tengok kadar baru nak dibayar dan bayar constant. Insya-Allah, blacklist dalam CCRIS dah tak der. Yang ada cuma-lah BEKAS CCRIS. huhuhu. Mujur la pinjam tak banyak. Konon dulu abah IQ ni banyak duit, dorang tak nak bagi pinjam banyak-banyak. Selalu setiap semester IQ dulu kena tambah duit sendiri sebab tak cukup. Dalam akaun plak cuma dimasukkan seratus SETIAP SEMESTER. Tapi ada kebaikannya...tak perlu la IQ nak bayar balik banyak-banyak kan kan? heeee~

So, sesape yang jadi lawyer (bukan loyar buruk) dan boleh uruskan pembelian rumah, boleh la tinggalkan alamat eme di bawah. Yer? heee...lambat lagi pun tetap boleh ambik khidmat nasihat. Sebab impian kita kan?

"Ok-lah, Bai! Ed jangan nak drama sangat nak nangis. Ibu cakap bai kat dorang la, bukan dekat Ed"

Sekian.

You Might Also Like

3 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. semoga berjaya tukar kerja, clearkan nama kat CCRIS ye hik2. selamat tahun baru gak :)

    ReplyDelete
  2. dulu nadia buat guaman bab perumahan, tapi sekarang tak dah.

    nak berhenti kerja? nak jaga baby eh? hehe

    ReplyDelete
  3. Ha ah.. Acah2 dewasa sebab nampak muda betul.. Maaf MD tak dapat bantu pasal nak beli rumah semua..

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers