Memilih Nama Untuk Bakal Anak

3:57:00 PM

Salam semua.

Dua hari lepas, IQ da start transfer balik ke pejabat IQ di Kelana Jaya. So, dapat la jumpa planner planner yang pernah/tak pernah jumpa. Yela, masing masing ada site masing masing, mana nak jumpa kan? Ada juga yang baru 3 minggu berkhidmat, dan ada juga praktikal..

Dan sememangnya kalau balik HQ ni, berjumpalah IQ dengan boss IQ. Punya la berzaman tak jumpa, last jumpa bulan 3 yang lepas. Haha. Lama benau. Selama tu jugak IQ tak datang HQ pun. Tak ada urusan. Sebab selalu pergi pejabat site jer.

Boss pun tanya itu ini.....yang paling best,

Boss: Ni dah tau ke baby boy ke girl? Jap saya scan....ni mesti baby girl...betul tak?

IQ: haaaa...boss salah...haha...*acah acah boss...hihi

Boss: so, kira boy la ni....dah bagi nama ker? Anak first mesti excited kan? Kalau anak kedua tu time on the way nak pergi daftar nama baru nak fikir...

IQ: entah la boss, tak fikir lagi. Heeee...

*********end of conversation**********

IQ bukan tak fikir nama baby lagi, cuma entah....nama baby sekarang macam macam nama yang ada. Semua cantik cantik dan hensem hensem namanya. Naik rambang nak pilih.

Semalam kebetulan balik daripada checkup, tengok buku nama-nama islam ada atas meja. Buku tu hadiah perkahwinan kitaorang. *So, tak perlu nak beli lain kan? Bila nampak buku tu atas meja, terfikir suami pun tengah memilih nama untuk baby juga. IQ pun ada prepare beberapa nama masa kat pejabat pagi semalam. Gabung sana sini, tengok maksud semua...ada la hampir 10 nama yang berkenan di hati. 

Lepas tu nak buat poll, tanya kat group family mertua. Kemain adik adik ipar pilih nama. Dan semua pilih nama yang tak sama. Haishh...undi tak kena plak...dan pagi tadi mak mertua call. Mak mertua pilih satu nama daripada list nama baby tu. Boleh tahan juga pilihan mak mertua ku ini. Hihi. 

Apa namanya? Tunggu baby lahir. Heeeee

Si bakal ayah masa kecil, anak kalau ikut muka ayahnya memang cair la ibu~ 
melting tengok anak sendiri senyum~ XD

*******************

Ayat epic daripada boss dua hari lepas,

Boss: Apa lagi, cuti laaa....

IQ: erkkkk.....



bai!

You Might Also Like

16 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. sy pn baru sedia nama 2hari lepas.. ada 3 nama utk laki2 n 4 nama utk girl..sbb surprise lagi xtahu jantina so kne sedia dua lah..ekeke.. nt dh lahir bru suh hubby buat plhn..ekeke

    ReplyDelete
  2. sy pn baru sedia nama 2hari lepas.. ada 3 nama utk laki2 n 4 nama utk girl..sbb surprise lagi xtahu jantina so kne sedia dua lah..ekeke.. nt dh lahir bru suh hubby buat plhn..ekeke

    ReplyDelete
  3. moga selamat semuanya... bw dr www.housewifearts.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. x sbr nk tgk baby. family ktorg pun kalau bab bagi nama berebut, menyebok semua org, bkn anak dorg pun haha

    ReplyDelete
  5. kalau saya..nama semua saya bagi.kalau ibu dia bagi dh serupa nama2 pop yeh yeh hahaha :D

    ReplyDelete
  6. @Mila Hilas: hehe...ok la tu dah ada pilihan, senang nanti nak pilih masa nak daftar nama anak...heee

    ReplyDelete
  7. @NADIA vs BERON: sama la, IQ lagi la xsabar nak tengok bby, dalam masa yang sama takut!!! haha

    ReplyDelete
  8. @afzalsukasuki: mak mak ni suka bagi nama hero heroin pujaan drama yang dia tengok..kuikuikui~

    ReplyDelete
  9. moga selamat semuanya. jijah anak kedua pun xpikir nak nama apa lagi..kena tggu kuar dulu..

    ReplyDelete
  10. Mesti pening suami nak cari nama apa..heheh

    ReplyDelete
  11. whoaaaaaa...akak pnya husband masa baby ala ala cina /korean.......I wish u all the best for delivering baby ^^

    ReplyDelete
  12. Salam IQ,

    Berdebar tggu kelahiran baby.. Selamat memilih nama & selamat semuanya.. :-)

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers