Garang Ke?

9:01:00 PM

IQ just terpikir.
Tadi IQ baru jer arahkan adik yang bongsu pergi mandi,
Dan dia senang jer meluru terus pergi mandi,
Padahal sebelum tu ummi IQ dah arahkan dia banyak kali, sampai berbuih mulut bak kata orang tua-tua...
Tapi kemain liat!
Bila IQ suruh, laju pulak?
Ke IQ ni garang sangat?

Anak saudara IQ yang sulung pun agak takut dengan IQ kalau IQ larang dia buat pape yang dia nak buat (selalunya benda yang tak patut dia buat la kan). Bila IQ tinggi suara sikiiiittt jer dia da macam kelu. Garang sangat ke IQ ni?

Ummi pernah cakap, dalam satu family besar patut ada sorang yang boleh buatkan dia gerun, maksud IQ dia tak berani buat kalau kita larang dia. Biar dia tahu erti disiplin. Tapi pada diri IQ sendiri tak der la tegas sangat dengan anak saudara kesayangan IQ tu. Mane boleh! Selalunya IQ akan pujuk dia balik, peluk dia. Bagi dia hilang masam di mukanya. Hihihi. Sape tak sayang budak oiii??

IQ banyak ikut perangai abah, menjadi seorang yang luarannya nampak garang tapi hatinya tetap lembut. Abah dulunya sangat ditakuti oleh anak2 saudaranya. Terutama hanif, sepupu IQ. Nampak jer abah terus nangis tanpa henti! Sebab? Abah suka gomol dia sampai dia ketakutan. Hihihi. Tragis betul.

IQ pun nak usik anak2 saudara IQ akan datang macam abah jugak la. Macam comel jer. Heee.

By the way, GARANG is not problem at all. Melainkan ia digelar tak best pada orang yang fikir hidup ni perlu smooth tanpa cabaran. Kikiki. Ape punya ayat daa. Tak berkait langsung! HEee.

Till then guys!

Sekian.

*aimissyuabah. Raya ni jumpa lagi tau!!

You Might Also Like

1 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. @asyrafhassan u better watch out bro. kikikiki

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers