Haters. Tindakan Kita?

1:01:00 PM

Salam semua.

Dengan niat IQ untuk berblogging semula, tadaaa….I’m here!! *ceit. Macam orang heran sangat ke kewujudan kau IQ…  -_- *fine*

sambung sambung

HATERS. anyway haters ni selalunya berlaku pada orang femes femes jer. macam kau kau dan kau *tunding jari* eh…perasan le tu~ =P hehe..maap maap. Awal pagi tadi IQ ada la scroll scroll kat instagram. Well…IQ ada la follow someone yang IQ adore sangat-sangat…dan IQ dapat tahu ada haters yang benci gila gila sampai kutuk tahap melampau kat someone tu. IQ tak nak la mention kat sini. Sebab IQ lebih prefer bertindak macam someone tu. Diam.

Cuma IQ terfikir jugak la…apa motif dia buat macam tu? Life da cukup complete? Life da sempurna sangat? Tak ada salah silap, hanya satu benda yang tak puaskan hati dia yang orang lain tak ada la benci, malahan orang lain suka dan minat sangat-sangat…terus da kondem sangat-sangat. Kenapa?

Pelik. Dalam sejuta ada satu. Biasa-lah.

Tapi kalau da benci sangat, tak perlu-lah nak kutuk keseluruhan kehidupan orang lain. Sangat tak baik. Cuba kita fikir kalau orang buat macam tu kat kita…macam mana? tak ada perasaan? ok. kalau bukan pada kita sekalipun, pada ahli keluarga kita? adik beradik kita? perlu diingat, hidup kita ini bukan kita seorang yang ada. bukan kita yang punya.

masa IQ baca apa yang dikutuk terhadap someone tu, Ya Allah…terasa macam tiada adap-kah insan ini terhadap makhluk ciptaan-Nya? terkedu bila membacanya. Ini perasaan IQ, apatah lagi perasaan someone yang dikutuk itu…bayangkan.

IQ salute sangat pada someone tu, da banyak kali melayan haters…tenang dan cukup sabar melayan. Salute you!! Haters ni sebenarnya tak perlu dilayan, hanya perlu diam, sebab kalau dilayan, makin rancak jadinya, cuma kalau ada masa perlu…bidas la dengan sepatah dua. kasi tutup itu mulut, =P

Kalau kita nak buat jahat, kita mesti ingat…apa yang kita buat, pasti patah balik dan jadi pada kita. Hukum karma. Dan itu yang IQ pegang. Moga apa yang dikongsikan kali ni dapat membuka minda kita.

Peringatan buat IQ dan korang semua.

Sekian.

 

*** terasa entry kali ni sangat dewasa. sangat sangat dewasa. Oh man, I grew so fast. Nooooo!!!!

You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Dah lama tak singgah sini..Apa khabar? ^_____^

    Dalam dunia kalau tak ada haters tak lengkap kot. Ada je yang salah nampak di mata mereka. Nasib baik saya tak femes, jadi tak ada nak hate2 sangat..hehe. Biarlah haters2 tu,dia ingat, dia hidup lama sangat kot atas muka bumi Allah ni.

    ReplyDelete
  2. kbar baik aini! =)

    yerp, sgt betul...dunia ni takkan lengkap kalau takder haters. well...blogger ni xde kot haters. kcuali blogger politik..weheeee

    ReplyDelete
  3. ade sorg tu ecah suka tgok instagram die..biase la ade haters..tapi yg peliknye ade satu haters kt twitter ni rase nak tampo jekkkk...tah ape yg die dengki..huhu

    ReplyDelete
  4. da besor da.. masih perasan belum dewasa.. -.-'

    ReplyDelete
  5. sayangi haters..mungkin benci itu akan hilang :)

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers