Beralih Arah Pulak Daahh

12:36:00 AM

sorry chubby, mungkin ini jalan terbaek buat kita….saya sudah ada pilihan lain…saya pilih SAI daripada kamu sayang….bukan SAIful…tapi Paint Tool SAI….HAHA!

hye kawan-kawan! ignore je dialog yang direka dengan mengongnye tu….tetiba keluar nama chubby lak kan…cian dia…tengah nyenyak tidur ni mesti termimpi-mimpi budak gedik yang buat ja’at kat dia…shian….

eceli IQ berjaya menemui sesuatu yang baru!!! siang tadi IQ blogwalking, then jumpa satu blog yang tersangatlah comel!!! penuh dengan doodle yang comel-comel! IQ mula tertarik…then, stalk punya stalk rupernye doodlenya dia buat pakai Photoshop…then, try masuk group WeLoveArt di facebook dari blog yang penuh doodle tadi…

yeaahhh~ berjumpa dengan kawan-kawan baru di sana….dalam group tu penuh dengan hasil karya lukisan pelukis yang handal-handal….IQ yang ntah pape ni plak ada hati nak join depa lak kan…dengan muka tak malu…macam ni laaa…sob3….

then, salah seorang ahli group tu suggest IQ guna PAINT TOOL SAI untuk buat doodle…then, IQ pun download….try buat guna tutorial…then….tak berjaya…nak tengok first try IQ? tengok la kat shoutbox tu, serius hudoh bebenor!

dan try lagi tadi….yeaahhh~ ni habit IQ…bila jumpa benda baru, tak akan puas nak pakai! sampai assignment pun da buat last minit…leka punya pasal…bad habit! oh man~~~

finally…this is my doodle….

doodle2 edit
ok fine, tak chantek….muka doodle ni macam sinis semacam jer….rasa macam nak lempang jer kan…lempang doodle ni bley, jangan lempang tuan yang buatnya udaahh ler…HAHA!

ok…next tyme try lagi…practice make perfect!

bye!

*** belajar sikit-sikit, lama-lama chantek ler….*cehhh~

You Might Also Like

13 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. pergh...........
    sai macam potosop je....
    gila hebat walaupun 1st time guna

    ReplyDelete
  2. doodle kt atas ni gbungan sai dgn potoshop, kain, baju, tudung pakai potosop jer~

    ReplyDelete
  3. hehe...teruskan berkarya...sai setanding dgn ps..lebih mudah dan efektif...:))

    ReplyDelete
  4. oKLA tu... bila dah biasa control tool2 dlm sai nanti komfem lg cun

    ReplyDelete
  5. ni pun pencurang ni..hahahahaha cantik tu....cantik

    ReplyDelete
  6. bukan rasa mcm nk lempang, rasa mcm nk sekeh jeee. hahha

    ReplyDelete
  7. hehehe...thanks semua~~

    kura~ nak sekeh yer, mai akak sekeh dulu yer~ haha!

    ReplyDelete
  8. hahaha.. garang nau kak iq!

    ReplyDelete
  9. wah wah ramainya pakai sai. teruskan perjuangan.

    ReplyDelete
  10. tahniah! :)
    comel. dah mahir nanti,mesti lagi comel.

    ReplyDelete
  11. kura~ garang sket dari hitler, haha!

    biskot~ okeh! =)

    anyss~ hehe, nak tingkatkan skill lagi nih~ =)

    ReplyDelete
  12. yunk nak jgak,buatkan doodleo header.. heeee

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers