KeLaBu aTaU GrEy aTaU SiLvEr??

8:49:00 PM

dooommm!! poooommmm!! phewwwwww…poomm!!! booommmmm cikebaboooommm~~!!

sekarang ni, di Felda Chemomoi ni bermacam-macam jenis mercun da IQ dengar….jiran-jiran rumah abang long ni rancak bermain mercun dan semestinya bukan di kalangan kanak-kanak je yang bermain mercun…kan?? remaja-remaja dan bapak budak pun join sekali nak main mercun….ishhh3…tapi di bawah pengawasan bapak ok la kan? ke camne? heee~Smile with tongue out

sekarang ni bukan nak bercakap pasal mercun ke ape….sekarang ni nak cakap pasal tema baju raya family besar IQ yang telah ditetapkan oleh saudara mara IQ beberapa bulan yang lepas…temanya adalah warna kelabu / grey / silver….haaa~~ jadi, seluruh warga anak cucu Tuan Haji Ali bin Abdullah kena pakai baju raya yang bertemakan warna tersebut raya nanti….

kenapa diaorang bersungguh sangat nak jadikan satu tema bagai? korang tengok gambar kat bawah nih…Green with envy

25554_101312983240318_100000848497519_33092_1036122_n

ni masa raya aidilfitri tahun 2009…tahun lepas IQ beraya kat kuantan dan ni adalah keluarga sebelah dungun yakni sebelah abah IQ…nampak macam da ramai kan? tapi ni pun ada lagi yang tak masuk…sebab ada satu keluarga yang baru kahwin tapi tak dapat cuti beraya….huhu…satu keluarga je la tapi kalau raya esok lusa ni mesti lagi penuh gambar sebab tokki IQ da ada cicit iaitu anak along IQ…si Rayyan comel tuuuu…heeee~~

so, misi mencari baju raya berwarna kelabu masiih diteruskan kerana along IQ masih tak dapat mencari baju yang sesuai….sambung bershopping di kuantan esok…esok IQ akan bertolak ke dungun tapi singgah di kuantan…harap semua baik-baik sahaja….

sekian sahaja dari IQ untuk entry sebelum raya ni, mungkin ada lagi stau entry yang IQ akan buat tapi mungkin auto publish~ buat korang…selamat hari raya aidilfitri!!! maaf zahir batin! pada sesiapa yang berada di sekitar dungun dan kuantan, boleh la bagi alamat kat IQ…mana tau IQ boleh singgah rumah korang…hehehehe~~ ok la~~

see ya!

*** pada kengkawan di terengganu, IQ mintak maaf sebab IQ tak akan pulang ke kuala terengganu sampai la saat IQ balik ke johor nanti…sorry tak dapat nak beraya rumah korang…sob3… Crying face

You Might Also Like

8 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. hokey~~ erkk...utm bloggers jugakkah nih? weeeee~~

    ReplyDelete
  2. slamat hari raya..best r..ada happy family.. huhu

    ReplyDelete
  3. zul fattah~ Alhamdulillah~ tapi stiap keluarga ada pasang surutnya...kan3?

    selamat hari raya!

    ReplyDelete
  4. slamat beraya... :D

    baju silver ek.. haha..coool

    ReplyDelete
  5. heee~~ zaman millineum nih...hahahaha!

    selamat beraya jugak green ranger~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers