bIsKuT rAyA!!

2:01:00 PM

salam semua…

sebut pasal biskut raya, zaman sekarang nih banyak da ambik jalan pintas…iaitu kuih raya tunjuk-tunjuk…tu tandanya tak ada masa nak buat raya atau pun save bajet untuk buat kuih raya…

Alhamdulillah, raya kali nih IQ berpeluang untuk buat kuih raya….memandangkan IQ sekarang berada di rumah kakak IQ di Pahang dan beliau juga baru sahaja memiliki oven yang gedabak besar, so…semangat nak buat kuih raya membuak-buak….ishhh3~

hari ni IQ buat dua jenis kuih, semalam da siap satu jenis…iaitu cornflakes madu…sedap!! IQ da rasa tau~~ haha! menghabiskan kuih raya sebelum raya…teruk kena marah dengan kakak IQ..heeee~~


cornfalkes madu, paling senang dalam banyak-banyak biskut~~

hari ni plak IQ buat biskut nestum berbentuk bulan dan jugak biskut epal….semuanya resipi sendiri~ tak ada tengok mana-mana resipi….dan yang penting, main campak je bahannya…da lama tak buat kuih tapi main campak je, nasib baek menjadi~ [jadi la sangat…haha!]


ni namanya biskut epal tapi yang IQ buat kali nih bukan warna ijau….warna kuning dan warna merah sebab pewarna ijau tak ada~~ heee~tapi macam nih la~ letak cengkih atasnya~ heee~~

planning esok nak buat biskut dam plak, ni idea ummi IQ…ummi IQ nak ajar kitaorang buat…sebab sebelum nih tak pernah buat lagi…wait and see kalau menjadi ke tak~ heee~

ok la, baju raya da siap belum? IQ pakai baju raya tahun lepas je, bajet raya lari habes tahun nih…..heee~~ ok la~

see  ya!!

*** minggu depan da raya, sekejap je masa sekarang kan? sebulan hampir tiba ke penghujungnya~~ sob3~~

You Might Also Like

5 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. sedap tak?kalau sedap,nak sebalang! :p

    ReplyDelete
  2. ooo, kalau sedap, nak sebalang ek? kalau tak sedap lak cmne anys? wuwuwu~~~

    ReplyDelete
  3. moga berjaya dengan biskut dam itu..

    baju raya ok dah siap.. ;)

    ReplyDelete
  4. aizamia~ biskut dam selamat dibuat~ hehehe~~ waaa...baju raya da siap? bearaya sakan la yer~

    anyss~ cait~ ingatkan nak rasa jugak~ huhu

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers