YaHoO mEsSeNgEr 11

1:48:00 PM

ok~ mungkin IQ da ketinggalan sket…tapi IQ nak show gak kat korang..mungkin ada yang belum tahu macam IQ sebelum ni…

YAHOO MESSENGER 11 [boleh download di sini]

-lebih canggih [yelaaa..yang terbaru, mesti la canggih]

- ada link untuk FB chat! [haa..yang ni mesti orang ramai tak tahu!]

meh lihat sini dulu..

ym

IQ pun baru tahu sebenarnya…thanks pada Farah yang bagi info terbaru nih…YM 11 nih ada link untuk chat di facebook…maknanya, kita akan sentiasa online Facebook jika kita buka YM…dan kita akan tahu, sapa yang online atau tidak melalui YM je…senang kan?

ym1bila YM da link dengan Facebook, secara otomatik, semua kawan-kawan dalam facebook tu ada dalam YM kiter, so..tak payah nak search nama kat facebook untuk chat…

Bagi IQ senang, sebab lagi cepat..kiranya ada hal penting nak bagitahu, dan just ada akaun facebook, dan terus je klik kat YM~

IQ ni sebenarnya tak suka sangat chatting..dulu IQ jarang buka YM sebab tak ramai kenalan yang IQ kenal dalam tu..yelaaa..zaman muda-muda dulu, maen add je sapa yang berkenan di hati… “say hye, blajar kat mana? duduk kat mana?” haha~~

bila da ada link facebook ni, IQ akan buka la setiap masa…sebab dalam facebook kebanyakan orangnya adalah kenalan IQ sendiri…

keburukan YM 11 ni?

-tak ley nak buzz kenalan facebook!
-tak ley antar smiley yang pelik-pelik kat kenalan facebook! haha!
-tak ley nak videocall/webcam dengan kenalan di facebook! haha ..mesti la kan??

 

ym2

masalah bila da ada link dengan facebook ni satu je! banyak la yang akan kuar macam kat sebelah nih…bayang la kalau kawan-kawan yang offline atau online satu-satu masa? mau nya sampai tinggi melangit kat dekstop tu..haha~~ dan satu lagi…nanti dapat mesej dari yahoo, tentang update kawan-kawan di facebook…pandai-pandai la setting sendiri..bagi IQ, SPAM je..habes cerita~~

ok..selesai sudah ngomelan IQ pasal software YM terbaru nih…semalaman IQ tunggu dia selesai install..sampai tak tutup laptop..ada masalah~ tapi pagi tadi buat..steady je..line bermasalah kot..MAYBE~~

IQ stop dulu..ada info baru..nanti IQ kasitau!

k..see ya!

*** KO-Q! KO-Q!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. oo.. dah ade ym11 pulak.. kite pakai yg 10 pun ckup bagus da... heee

    ReplyDelete
  2. wowzah...jom jom v.calling.
    haha *segan lol*

    ReplyDelete
  3. tu laa~~ yM 10 pn da advance..xpe..try la~~ hehe

    ReplyDelete
  4. syaimz~~ haha...videocalling plak da..klu pndai, cri la id IQ..haha!

    ReplyDelete
  5. owh dah lama tak bukak ym..haha

    ReplyDelete
  6. haha..sme la...gne ym11 la..bru syok nk on ym~~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers