Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga

4:11:00 PM

-- --
Bercakap tentang produk yang berasaskan herbal, pasti ramai yang menganggap ianya mahal dan juga mungkin susah nak mendapatkannya. Apatah lagi dengan zaman sekarang yang dah bertambah moden, nak tumbuk akar-akar kayu dengan lesung ni semua macam leceh la. Time consume orang putih cakap. hehe.
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Hari tu kan, IQ berkesempatan singgah ke salah satu butik yang menyediakan produk berasaskan herbal. Tak lain dan tak bukan adalah Himalaya Wellness Boutique. Butik Himalaya ni ada banyak cawangan di Malaysia. Dan kali ni, IQ terjah butik Himalaya yang terletak di KLCC. Butik Himalaya ni terletak di Level C Suria KLCC

JAMINAN PRODUK HIMALAYA
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Butik Himalaya adalah satu butik yang menyediakan produk berasaskan 100% herbal aktif dan semestinya dijamin Halal. Wahh! Herbal aktif tu...bermakna produk Himalaya tak ada SLS mahupun SLES dan juga Paraben. Hurmm..ianya sangat menarik, sebab untuk sesiapa yang ada masalah kulit pasti alah dengan bahan kimia tambahan yang ada dalam sesetengah produk lain yang berada di pasaran sekarang, tidak seperti produk Himalaya. 

PRODUK MESRA KELUARGA
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Ubat gigi pun ada!
Butik Himalaya ni mesra keluarga tau! Sebab banyak produk yang satu keluarga boleh guna. Daripada produk bayi sehinggalah produk untuk golongan dewasa pun ada.  Pelbagai produk yang boleh kita dapati seperti Set Penjagaan Rambut, Set Penjagaan Kulit, Ubat Gigi, Makanan Tambahan, dan juga Supplement. Memang cukup lengkap la senang cerita.
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Syampu Protein Himalaya ni boleh digunakan oleh golongan kanak-kanak juga. Selamat digunakan. Untuk kanak-kanak tak perlu pakai perapi rambut macam golongan dewasa pakai, cukup pakai syampu protein ni sahaja.
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Terdapat juga krim anti kedut di muka. Untuk akak-akak yang risau kedut bawah mata dah mula kelihatan, boleh la pilih krim ni untuk mengurangkan kedutan di muka. Nampak lagi muda la lepas ni. Ok, rasanya IQ pun kena grab satu. Muka dah nampak kedut!! Tidak!
Himalaya KLCC: Butik Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Supplement di Himalaya memang tak asing lagi untuk kita ketahui. Pelbagai supplement untuk ketahanan badan dan sebagainya turut boleh kita dapati di butik Himalaya. Yang penting, kena tanya juru nasihat Himalaya untuk consultation yang lebih tepat.
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Lip Balm pun turut ada yer semua. Bibir tu kalau agak-agak kering sebab tak minum air kosong sangat boleh la beli Lip Balm ni. Boleh apply terus dekat bibir. Bagus untuk kegunaan seharian sebab Lip Balm ni ada Wheatgerm Oil dan juga Carrot Seed Oil yang membantu bibir kita sentiasa lembab. Bagus kan? Mestilah bagus. Produk Himalaya kan..
Set Penjagaan Kulit Muka ni semestinya juga terdapat di butik Himalaya ni. Terdapat pelbagai pencuci muka yang terdapat di butik Himalaya ni. Seperti biasa, korang kena la mendapatkan khidmat nasihat daripada jurunasihat Himalaya untuk dapatkan pencuci muka yang sesuai yang kulit muka korang. Lain jenis kulit, lain pencuci yang sesuai yer semua.
Butik Himalaya KLCC: Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Ok, bagi yang nak turunkan berat badan (macam IQ..hehe), boleh la cuba produk Himalaya Ayurslim ni. Nama produk pun agak-agak macam perli kita slim ke tak kan? hehe. Produk Ayurslim boleh menurunkan berat badan korang dengan pengambilan Ayurslim secara konsisten dan semestinya disertai dengan pemakanan yang sihat. Jangan pula korang ambil Ayurslim ni tapi makan burger berbiji-biji. Big No ok!
Butik Himalaya KLCC: Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Cool Relief Balm ni pula sesuai kalau apply dekat anak-anak yang tengah selsema. Kadang-kadang selsema boleh terjadi disebabkan suhu sekitar yang agak sejuk. Boleh apply balm ni dekat dada anak dan sapu nipi-nipis. Anak korang akan rasa lebih lega. 
Butik Himalaya KLCC: Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Nourishing Cream pula menjadi pilihan pelancong luar terutama pelancong dari Korea kerana Nourishing Cream ni sangat bagus untuk melembabkan kulit yang kering. Juga sesuai untuk sesiapa yang mengalami masalah kulit seperti Eczema kerana kandungan herbal dalam Nourishing Cream ni membantu kulit sentiasa lembab dan tidak kering.
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Qa'id pun dah cuba pakai Nourishing Cream ni taauu

SET PRODUK YANG JIMAT!
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Kalau korang nak tahu, belian produk di butik Himalaya ni lagi jimat tau! Kenapa IQ cakap jimat? Sebab bila kita beli set lengkap, harganya lagi murah berbanding beli satu-satu produk. Senang cerita la, lagi berbaloi! Set produk macam ni tak terdapat di kedai-kedai biasa. Hanya terdapat di butik Himalaya sahaja. Ada paham? Pandai...
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Nak beli ke tak nak? Murah sangat ni. 

MEMBERSHIP PROGRAM YANG LEBIH MENGUNTUNGKAN
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Pembelian produk Himalaya lebih dari RM100, secara automatik korang jadi ahli membership programme. Apa kelebihan Membership Programme ni?
  • Setiap RM1.00 akan jadi 1 point bagi setiap pembelian produk Himalaya
  • Dapat 15% diskaun untuk produk Himalaya (Harga Asal)
  • Rebate RM10 automatik dimasukkan dalam akaun Membership (Untuk Pertama Kali)
  • Tiada tarikh luput untuk point korang

JURUNASIHAT YANG SEDIA MEMBANTU
Dulu IQ pernah beli Syampu Himalaya, tapi mungkin sebab IQ hanya beli dekat Drugstore, dan tak ada juru nasihat yang boleh consult IQ tentang produk apa yang IQ perlu pakai dan guna. Jadinya, IQ dah tersalah pilih jenis syampu yang patut IQ guna. Dan juga, IQ hanya beli satu syampu je tanpa krim dan minyak rambut seperti yang sepatutnya juga. Hasilnya? Tak menjadi. 
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Tapi lepas IQ dapatkan info dengan jurunasihat di butik Himalaya ni, barulah IQ tahu produk syampu yang mana sesuai dengan IQ sebenarnya. IQ sepatutnya ambil set penjagaan rambut yang anti kelemumur sebab kelemumur IQ agak teruk. Set anti kelemumur ni plak ada krim dan juga minyak yang perlu dipakai sebelum dan selepas syampu. Haa..baru tahu kena pakai minyak rupanya sebelum syampu. Patutlah pakai syampu sahaja kurang berkesan hasilnya. 

Kalau korang nak tahu apa lagi barang yang ada di butik Himalaya ni, korang boleh tengok video di bawah. 

Jangan lupa klik HD ok!
Butik Himalaya Menyediakan Produk 100% Herbal Untuk Seisi Keluarga
Butik Himalaya KLCC
Jangan lupa singgah butik Himalaya untuk dapatkan produk yang berasaskan Herbal ni tau! Info lanjut korang boleh layari Facebook dan Instagram Himalaya di bawah.


#himalayamalaysiaboutique
#himalayamalaysia

You Might Also Like

11 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Nourishing krim tu macam best je ..

    ReplyDelete
  2. Fuh, Banyak juga barang himalaya..

    ReplyDelete
  3. Bestnya masuk kedai himalaya ni..banyak sungguh pilihan

    ReplyDelete
  4. Ikut hati macam macam nak beli kat Himalaya tu kan hehe

    ReplyDelete
  5. Macam-macam ada kat situ ye. Ingatkan himalaya tak ada kedai.

    ReplyDelete
  6. nasib baik jauh . kalau dekat dah shoopingg oo

    ReplyDelete
  7. Tq info. Rmai btul viral ye.. cm bes je..

    ReplyDelete
  8. Cool relief balm tu menarik perhatian, nanti nak cari satu utk anak2...

    ReplyDelete
  9. Comel si Qa'id..
    Product Himalaya bagus untuk kesihatan kulit. Outlet pun mudah didapati..
    Best, boleh cuba satu hari nanti..

    ReplyDelete
  10. Banyak jugak produk Himalaya ni, macam² ada. Nanti nak cuba jugaklah.

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers