Sedap Ke Magnum Red Velvet?

3:22:00 PM

-- --
Tadi lepas lunch, officemate singgah 7Eleven. Saja nak beli kudap-kudapan kononnya. Tengok coklat, rasa nak beli coklat. Tengok kerepek, rasa nak beli kerepek. Padahal tak sedor diri baru lepas makan. Masing-masing nak kedarah makan lagi, dasar perut apa entah. hihi

Last2 IQ ambik Air Botol Nescafe Smoovlatte (Promosi RM1.90 sahaja sehingga 24 Julai 2017) dan juga aiskrim Magnum Red Velvet. Lama tekak ni tak rasa aiskrim Magnum. Memang rindu nak makan sejak Arwah Suami dah tak ada. Kalau tak, memang Arwah suka bagi isteri dia gemuk makan manis-manis ni. Dulu bam-bam pun sebab Arwah suka bagi coklat, aiskrim semua. Tapi tu la buatkan IQ rindu. Sekarang dah kena beli sendiri la plak, sape nak belikan kan?
Sedap Ke Magnum Red Velvet?
Dan sejak aiskrim Magnum Red Velvet ni keluar, IQ belum sempat nak rasa lagi. Rasanya aiskrim ni dah lama keluar kan? Baru berkesempatan nak try. Sedap ke tidak sebenarnya ni? Sama ke dengan Kek Red Velvet?

IQ tahu aiskrim Magnum ni selalunya manis bahagian luar, dalamnya tak der la manis sangat. IQ sebelum ni suka makan Magnum Almond, dan IQ tahu luar aiskrimnya memang manis. Tapi bila makan dengan bahagian dalam sekali, rasanya sangat sempurna bagi IQ. Sedap!!

RASA KEUNIKAN AIS KRIM MAGNUM RED VELVET
Sedap Ke Magnum Red Velvet?
Untuk Magnum Red Velvet ni, rasanya? SEDDAAAPPPP! Memang bahagian luarnya agak manis dengan coklat susu putih, dan bahagian dalamnya memang UMMPPHH! Sedapnya! IQ paling suka bahagian dalamnya, sedap sangat! Rasanya ada la macam Kek Red Velvet tapi rasanya ada keunikannya tersendiri.

Tapi lepas ni, kalau IQ nak makan lagi aiskrim ni, IQ nak makan bahagian dalam je, bahagian luar bagi orang lain. Sebab manis sangat. Dah tua2 ni kena kurangkan manis dalam makanan, lebihkan manis dalam senyuman. Haaa.. gitu!

Ok la, saja nak buat entry dengan aiskrim ni sebab sebenarnya dah tak ada idea nak menulis tapi nak taip jugak. GIAN. haha! ok bai~

You Might Also Like

30 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. mmg sajerrrr...dah tgh panas ni, sedapppp ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. opkos la sedap! hehe...maaf kak zie. tak sengajerrrrrrr,,,hihi

      Delete
  2. Replies
    1. meh beli meh beli. *macam IQ plak jual aiskrim...hehe

      Delete
  3. sekarang magnum dah keluarkan macam2 perisa.. tapi saya bukannlah penggemar ais krim sgt, so saya biasanya beli apa yang saya rasa nak makan. kalau nampak connetto macam sedap, saya beli. kalau nampak ais krim potong sedap saya beli. but for magnum, saya suka white choc. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. IQ pun suka cuba pelbagai aiskrim, kali ni rasa nak makan Magnum sebab lama sangat tak makan aiskrim Magnum. last pun memang arwah belikan....huhu...white choc best kan?

      Delete
  4. Alamak, tengah demam ni, dah terliur tengok aiskrim ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah demam pun bagus makan aiskrim..

      Delete
  5. Ana prefer magnum pomegranate dr red velvet. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah rasa pomegranate tu, pun sedap jugak!

      Delete
  6. sedap kan kak IQ. ayokkk elsa dah kempunan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. elsa kena cepat2 cari baru hilang rasa kempunan tu. hehe

      Delete
  7. alamak.. mak tertarik la pulak. wpon x berapa minat benda manis. hehe.. pk red velvet tu cam aummmmmm

    ReplyDelete
  8. Pagi2 tengok gambar aiskrim ni. Terliurrr terusss rase. Hee

    ReplyDelete
  9. Aiseh baru tengok gambar aiskrim dah terliur...sedapnyer =)

    ReplyDelete
  10. nampak sedap tapi this ice cream not my feveret la.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesetengah orang mmg ada yang xminat magnum ni, kawan IQ pun xminat aiskrim ni

      Delete
  11. tak pernah try lagi makan yang red velvet..sebab ada baca review magnum red velvet ni manis sangat..kalau nak makan magnum ,saya beli yang magnum black jea..sebab ada rasa pahit2 sedikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, kalau ikutkan mostly aiskrim magnum ni manis, nak try jugak yang magnum black, coklat pahit2 pun sedap.

      Delete
  12. Saya belum pernah rasa yg ni.
    Kulit luar tu manis sangat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. secara praktikalnya, mostly aiskrim magnum memang luarnya manis. adam cubalah rasa nanti

      Delete
  13. boleh tahan jugak kan rasanyaa tapi tak rasa red velvet pun hahaha..

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers