Kerja Sebelum Berhari Raya

1:56:00 PM

-- --
Salam 27 Ramadhan.

Info trafik mengatakan trafik menghala keluar dari pusat bandar mulai jem bermula SEMALAM!! Adehh, kenapa korang balik awal sangat ni? IQ esok kerja lagi tau! tapi half day je la, tapi tetap rasa paling sardis sebab masih kena kerja esok, huaaa!

Tapi bagus jugak korang balik awal, sebab nanti IQ bertolak balik kampung pun tak ada jem mana. hihi. Mood raya IQ dah muncul belum? ermm, setakat ni tak ada lagi, sebab tak gelabah sangat bila tengok orang dah balik kampung. Steady je orang cakap. huihuihui.
Kerja Sebelum Berhari Raya
Site KPJ Damansara 2
Pagi ni IQ ikut ofismate IQ ke site. Untuk training. Sepatutnya juga, setiap jumaat IQ akan buat lawatan tapak untuk inspect progress site. Tapi memandangkan dah nak raya, IQ awalkan inspection IQ sehari awal. So, tak perlu la datang jumaat esok. Tambahan plak, esok progress dekat site pun tak ada sebab batch plant pun dah tutup nak raya.

Jalan-jalan dalam site sorang-sorang. Pekerja-pekerja buruh dah memerhati dah. Pelik agaknya IQ jalan sorang-sorang macam ni. Snap sana, snap sini. Ikutlah, janji IQ buat kerja IQ. Kang boss tanya apa progress dekat site, nak jawab apa? hhuhu. Disebabkan kawasan site adalah kawasan berbukit, rasa macam pergi hiking plak. Dah ler bulan puasa. Mujur hari mendung, tak terasa sangat.
Kerja Sebelum Berhari Raya
Rakan sekerja, Nad dan Mr Bae.
Adehh, orang nak raya, cakap pasal kerja. Ok lah, nak stop la ni. Saje nak cerita pasal kerja, sebab tengah kerja lagi. Tak nak rasa mood raya lagi, kang nangis tepi tingkap mengenangkan esok kena bangun pagi lagi sebab kena pergi kerja. huaaaaa..

selamat pulang ke kampung semua! IQ bertolak ke kampung sabtu nanti. Tapi gerak tengah malam. Elak trafik jem la kononnya. Cehhh...

Bai!

You Might Also Like

21 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Sama la kita. Balik sabtu ni. Tenang dah kot time tu. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenang tak tenang jugak, jem teruk sabtu arah pantai timur

      Delete
  2. sm la esok keje lagi, tapi tengari cabut, haha
    sape nak stay smpai petang, org je ada kat sini, hati otak semua ada kat kmpong..khikihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak suzie, hati memang dekat kampung dah...tapi rilek lagi la

      Delete
  3. hehe..best la site cmtu..leh exercise.. selamat hari raya kak IQ..

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya IQ..drive safely balik kamlung dgn Qaid.
    Eh, 1st time safety helmet kaler purple...purple ni utk apa?
    Dulu mrs pip pakai kaler putih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya mrs pip! helmet purple ni untuk visitor, bantai je pakai sebab orang bagi. ikutkan warna putih

      Delete
    2. ooooo, untuk visitors pula ....

      Delete
  5. Selamat hari raya IQ, bagus lah kerja, kalau cuti awal, gaji pun habis awal.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya! gaji tak dapat lagi! raya dengan mood berjimat cermat!

      Delete
  6. Saya sampai skrang mood raya tu tak muncul2 pun. Hahahaha.. Btw, selamat ahri raya IQ.. Maaf zahir batin sepanjang perkenalan kita ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak DP! maaf zahir batin juga!

      Delete
  7. Tentu iq dah sampai kampung.
    Selamat hari raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, masa ni dah sibuk makan nasi minyak raya. hehe

      Delete
  8. hahaha lawak la IQ ni.

    salam aidilfitri maaf zahir batin ya IQ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, lawak2 cam tu ler

      salam aidilfitri!

      Delete
  9. Replies
    1. selamat hari raya liza! kemain haa gambar raya diaaa

      Delete
  10. Ok harap tak terlambat lagi nak wish Selamat Hari Raya.. XD

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers