Berat Badan Turun?

10:37:00 AM

-- --
Salam Blog..

nak gembira sangat pun tak, nak sedih pun tak, berat badan IQ memang dah turun, dalam 6kg rasanya...siapa yang follow blog ni tahu la IQ struggle giler nak turunkan berat badan IQ yang degil betul nak turun tu...dan sekarang memang berat badan IQ dah turun...cuma...

berat badan IQ turun lepas husband IQ meninggal...senang cerita kesan pemergian Arwah..IQ memang tak lalu makan sangat, makan pun tak kerap, waktu malam jadi off selera makan...just tumpu makanan untuk anak je, diri sendiri tak makan pun tak heran..

ye, memang tak elok, tapi dulu ada peneman nak makan kan? sekarang tak ada beria nak makan selain makan dengan adik ipar, ofismate dan family yang lain...kalau dulu, Arwah husband selalu layan IQ nak makan apa je, sekarang tak ada sapa dah nak layan makan...sobs...

masa Arwah husband IQ ada dulu, makan malam mesti ada, kalau IQ cakap nak diet ke, mesti kelaut dietnya sebab IQ akan cilok makan makanan husband IQ jugak...malam je makan nasi, sebab Arwah suka makan nasi, sekali makan banyaaakk sangat, suka tengok Arwah makan, berselera...sesape yang kenal Arwah memang tahu Arwah kuat makan, terutama nasi...western kadang2 je boleh masuk tekak dia..huhu..

masa Arwah sakit dekat hospital dulu, IQ memang tak der makan sangat, sebab ke hulu ke hilir masuk keluar wad...nak tengok keadaan Arwah...ramai yang tanya IQ dah makan ke? ada yang ajak pergi makan, tapi memang semua orang tahu, IQ tak akan ada selera nak makan, lapar tapi tak lalu nak makan..

dan memang sejak dari situ, IQ jadi tak makan sangat, tapi selera tu dah ok sket sekarang sebab berat turun 6kg pun tak der turun2 dah..hihi...takat tu je la haaa...berat turun lagi lepas ni pun mesti sebab kerja dan penat berkejor dengan budak kecik tu...nak dukung budak tu pun penat oii, dah 12kg rasanya berat dia...lengan ni dah tumbuh muscle dah...berketul2...hilang lemak dekat lengan ni...haha..aim hilangkan lemak dekat perut plak...nak fit balik...hihi..

ok la, tu la cerita berat turun yang tak disengajakan..dulu kemain buat zumba tapi berat segan2 nak turun, turun sekilo tapi naik balik..ceit..sekarang dah turun pun rasa ringan sket badan..bukan apa..senang nak beribadah..haaa..niat tu kena betul..kenapa nak berat turun kan? sebab nak beribadah cikgu! bagus bagus!

till then, bai!

Marilah bersenam bersama-sama
sumber: Google

You Might Also Like

14 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Reen dah obes da. Diet sangat tapi bila nampak mak makan terus makan sekali. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...sronok tu reen. Ad mak jdi peneman mak mmg xrugi. Hehe

      Delete
  2. kalau rajin memang no hal berat nak turun,
    kalau ikut mood worout memang susah ler nak turun.
    hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikt mood pun xtau la...rsenye ikt musim..hahaha

      Delete
  3. kalau rjin blh turun berat tu..

    apa pun,
    takziah. Al-Fatihah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...mudah2an....hehe

      Terima kasih. 😊

      Delete
  4. Bila hati gundah pun sebenarnya secara tak langsung tak payah diet secara tak langsung jadi macam diet itu yg kurus

    Apa pun jaga kesihatan IQ ada anak dan teruskan masa depan dgn +ve. Memang cakap mudah yg merasa IQ - kakak simpati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak....hati tak tenang kan? Huhu...tpi Alhamdulillah...da ok skrg...mkn pn teratur dah

      Delete
  5. cepat ja nik berat bdn kan, kalau nak turun. hrmmm, lama bebenor

    ReplyDelete
    Replies
    1. IQ naik berat sebab mengandung dua tahun lepas...lemak pregy lg la ssh nk turun..huhu

      Delete
  6. berat naik atau turun, selagi tak menjejaskan kesihatan dengan teruk, tak apalah. semoga lebih tabah

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers