Blog Ni Bukan Tempat Bla Bla Bla

10:58:00 PM

-- --
Idea tu kadang kejam. Baru seminit lepas muncul, bila dah siap siap nak taip, plup idea menulis hilang. Kejam...memang kejam..

Blog ni IQ dah create sejak tahun 2009. Banyak benda dah IQ kongsikan di sini. Suka duka melimpah ruah ideanya datang. IQ bukanlah jenis nak meluah rasa dengan tumpukan kepada seseorang ataupun kepada sesuatu itu sendiri. IQ akan jadikannya general. Tak kan state kan mana mana pihak sekalipun..

Silaplah kalau orang fikir IQ ini macam tu dan macam ini. Apa yang IQ tulis di sini memang tak kan sama seperti sesiapa yang pernah nampak IQ di alam nyata. Di sini IQ lebih berkata2 apa yang IQ rasa IQ perlu luahkan. Mengata atau mengumpat bukanlah prinsip IQ dalam dunia blog IQ ini.
Setiap apa yang IQ share adalah apa yang IQ rasa sesuai untuk dikongsikan. Bukan main sedap tulis dan sedap je tekan publish. Itu betul2 bukan IQ. Kalau IQ share blogpost di facebook maknanya IQ mahukan pembaca yang ramai. Pembaca akan tiba2 ramai membaca satu post yang IQ rasa sesuai untuk bacaan umum. Kalau IQ tulis biasa biasa, IQ tak kan share di facebook tapi hanya dipublish biasa di blog tanpa dipromote di fb.  Sesiapa yang follow blog IQ akan dapat baca setiap kali iQ pos entry blog. Tak ramai yang follow entry blog IQ ni. Boleh dibilang dengan jari sahaja. Kalau IQ tak promote tapi tetiba statistic blog naik, ada la tu yang stalk IQ. Haha! Kantoi laaa..

IQ dalam dunia blog ni dah lama. Selok belok blog ni IQ tahu. Siapa yang datang berziarah IQ tak der la tahu spesifik tapi IQ tahu la berapa jumlah orang datang blog IQ yang acah2 berinfo ni.
Dan kalau korang perasan, banyak ayat IQ lebih suka guna bahasa Melayu. Kurang la nak rojakkan bahasa. Ada tapi tak banyak. Sebab IQ suka bercerita. Dan cerita mestilah dalam bahasa melayu kan? Thats right! Omputeh plak..pape je la..

Tu je nak cerita sebelum masuk tidur. Penat. Penat sangat. Tapi IQ happy dan selalu happy. 
INSYAALLAH.

Ok.bai.

You Might Also Like

8 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Bingkisan daripada hati...moga sentiasa dan terus berkongsi untuk semua...amin.

    ReplyDelete
  2. kadang2 kita cerita kat blog cerita pasal orang lain tapi tak mention, orang ingat tu cerita kita. kita just type apa yang kita rasa kan.

    moga terus gembira IQ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Ad je golongan mcm tu...rmai...huhu...insyaAllah nad. :)

      Delete
  3. wah lama juga tu. Dah banyak cerita asam garam kehidupan. Semuga Allah sentiasa melindungi IQ selalu.

    ReplyDelete
  4. As-salam.
    Singgah sini.
    Suka header IQ tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.
      Header buat sndri jer.

      Delete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers