Kenduri Sepupu di Terengganu

2:15:00 PM

-- --
Salam semua,

fuhhh, dah berminggu terperam, baru nak update entry blog..memang terlampau sibuk lately...sekarang baru ada masa nak catat sikit buat kenangan di blog ni...yelah, even kampung di Terengganu, bukan selalu balik...kali ni, dua orang sepupu IQ kahwin hari yang dekat dekat...so, ambil peluang balik kampung...

Kenduri 30hb April hari tu kenduri sepupu bernama Mardhiah dengan pasangannya, Zulkhairi. IQ gerak ke Dungun, Terengganu hari yang sama sebab jumaat masih bekerja...dan biasa la janji melayu, cakap nak gerak lepas subuh la konon, hamek 9 setengah baru gerak oii!!



Sampai Dungun tu dalam pukul tiga setengah petang. fiuhh..banyak kali jugak berenti..tau tau je la bila ada budak tecit kan? hehe..

Kenduri Mardhiah dan pasangan, Zul. Alhamdulillah...selesai sudah majlisnya...

Lepas kenduri, keluarga kecil menuju ke pantai, tak jauh pun....tak sampai stau kilometer haaaa...ni la kelebihan kampung IQ...pantai dan rumah tak jauh pun...nampak dari kejauhan, layangl layang gergasi...ape lagi..berdesup!

Da ada macam tarikan da dekat pantai ni...kalau dulu bunyi ombak, dengan budak budak main bola tepi pantai...lepas tu dengan nelayan baru balik dari laut..haaa...tu atok IQ la tu...heee


Jejalan depan sikit ada macam macam orang jual, pekena aiskrim ni sebab tekak pun tengah kering...musim panas..memang terasa bahang dia...apatah lagi duduk tepi pantai..

Lepas tu, IQ balik rumah tok IQ...dekat jer, baru 2-3 kilometer...kalau dulu mandi pantai, tapi tak bawak baju, memang ada la yang balik rumah jalan kaki..haha!

Ni mak sepupu Qa'id...sama umur...sama tarikh lahir...lahir sama dengan Qa'id pada Hari Malaysia tahun lepas...cuma bezanya Raisya ni keluar pagi, Qa'id keluar malam...heee...Raisya tu sepupu IQ...anak kepada pak sedara IQ yang paling bongsu...

Majlis sepupu IQ yang kedua...dengan sepupu sepupu yang lebih kurang sebaya..hikhikhii...ai muda lagi laaa..dorang muda baru 2-3-4 tahun..haha!!

Haaa...adik beradik IQ dengan pengantin kitaaa...sepupu IQ yang perempuan tu...Nadiah namanya...dan dia kawen dengan kawan kepada kawan IQ jugak...budak utm...fehhh...dunia ni terlampau kecik...tup tup kawen dengan sepupu sendiri...welcome to family!

Sweet sangat kan? 

Sepupu + sepupu Sepapat..

Dengan cikeboom mok chik yang sorang ni..da makin meningkat remaja..eh?

Menyibuk di majlis sepupu. huihuihui..

Dan last but not least, Family kecik saya....santek kan pelamin? suka sangat! simple and nice!

Setelah beberapa minggu, akhirnya entry ni siap!! dah letak gambar berkurun, dah pergi kenduri kahwin farah dah pun...baru nak update..hahaha!!..ok, next, wedding farah pulak!

ok.bai~

You Might Also Like

4 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Replies
    1. Hehehe..kan...memang seronok reen. Cuma jarang da balik sana...huhu

      Delete
  2. alamak..tgk pelamin tu rasa macam nak kahwin skali lg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Serius santek...IQ pun rasa nk bersanding lg...ek? Hahaha

      Delete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers