Revolusi Raya Keluarga Haji Ali

11:48:00 AM

-- --
Salam semua,

Masih mood raya walaupun berada di pejabat. Orang kat pejabat ni tinggal berapa kerat sangat lah hai....ada la tiga orang termasuk IQ ni haa...tenang yang amat! haha~ sampai hajah pun tegur, amannya rasa, boleh siap buat kerja on time. kalau ramai orang kat pejabat ni, tak jadi kerja dibuatnya....berborak je kerja....opsss~ HAHA!

bolayan pasal kerja...IQ nak share revolusi raya keluarga Haji Ali ni. Siapa Haji Ali ni? Haji Ali ni tokki IQ...tokki IQ belah abah IQ di Dungun Terengganu....haaa...tokki IQ sendiri pun dah bergelar moyang sekarang memandangkan dah ada tiga orang cicit....tahun depan bakal jadi lima orang...hui hui hui..ntah ntah lebih....heee...Insya-Allah...

meh kita tengok apa yang revolusi sangat raya bagi keluarga Haji Ali ni....


wokeyh....bermula tahun 2010...masing-masing berkumpul dan plan untuk snap gambar...tahun tu tema carca marba...means warna ikut family kecil masing-masing....masa ni masih ada pak sedara yang belum berkahwin..sorang pak sedara tak balik...kerja..dalam gambar ni IQ duduk...toksah cari....gelap jer orangnya...main panaih sangat...haha! 


tahun 2011. tahun bermulanya tema warna untuk keluarga Haji Ali. tema warna bermula dengan warna kelabu. tak paham jugak kenapa warna kelabu...ada yang kata sebab rumah tokki ni baru cat kelabu, so...kena ikut warna rumah...macam macam...tapi pak sedara yang pakai baju ungu tu je tak ikut tema....bujang la katakan...tak ada geng nak pakai baju sedondon...tapi ni jugak tahun last dia pakai baju lain warna daripada orang lain...sebab tahun seterusnya dah kahwin...hehe...


haaaaa..tahun 2012 adalah tahun family IQ tak balik kampung....time tak balik tu la dorang buat kaler best, warna turqoise...warna turqoise masa tu tengah up....tapi biasa la, ada la family tak dapat info, tu yang ada warna hijau pucuk pisang muncul dalam gambar...hihi..kitaorang tengok dari kejauhan je la mase ni....tahun 2012 pun IQ kerja part time masa raya...maka tak der la nak beraya sangat....tempat bergambar pun berubah, IQ tak pasti kenapa....


yang ni paling meriah, sebab warna merah ni memang paling menyerlah antara tahun-tahun yang ada....even kalau pakai maroon pun still nampak kemerahan tu...tahun 2013 ni kitaorang balik...tuuu IQ...berdiri sebelah abang ipar...grrrr~~ tak der ruang sangat....nak masuk frame sangat kan...XD...tempat bergambar berubah ke tempat asal...sebab lagi best ambik depan rumah ni...pencahayaan yang paling mantop berbanding dalam rumah yang tak cukup cahaya lampu...hee..


tahun 2014 ni tahun paling ramai tak balik..termasuklah family IQ..heee...kalau kitaorang tak balik sememangnya kuranglah meriahnya...HAHA~ perasan betul....memang nampak kekurangan tu sebenarnya...hehe...tapi meriah jugak kaler kuning maybank ni kan? boleh jadi maskot maybank kejap...hehe...


2015. haaaa...tu diaaaa...yang terbaru dan terkini...masih hangat lagi...baru seminggu yang lepas....penuh frame kau~ tema hijau tak menjadi tahun ni sebab warna hijau ni kalau dah pilih hijau turqoise memang dah kelaut jadi gambarnya...ditambah perasa dengan pemakaian tudung yang warnanya lebih menyerlah berbanding warna hijau....huhu...tahun ni anak cucu menantu cicit semua ada....ada satu family jer tak balik...bukan tak balik cuma balik lewat dan tak sempat untuk sesi bergambar ni...cucu menantu pun dah bertambah tiga orang....iaitu suami IQ, suami kak ira dan isteri abang ery....penuh frame haaa~~ tahun depan tambah cicit plak tapi tahun depan tak balik....huaaa~~


macam itulah gayanya raya keluarga Haji Ali....habis jer raya pertama, dah mula berbincang tema untuk tahun depan plak dah....yang ni kitaorang tak interprem la sebab family IQ tak balik ke Terengganu tahun depan...IQ pun beraya dengan family mertua...mertua nak beraya dengan cucu katanya..heeee...

okeh la...till then...jom sambung makan kuih raya!

bai!

Izyan Balqis. 2015.

You Might Also Like

4 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. ohsem.. bestnya.. ai like.. ;)

    ReplyDelete
  2. bestnya keluarga besar..
    part kaler tak sekata tu agak kelaka hahahha.
    takpala yang penting semua participate kan

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers