Pendapat Orang.

12:00:00 PM

-- --

Lately banyak sangat pendapat daripada ahkak ahkak yang prihatin kat tempat kerja IQ ni. Tak kira dari soal keadaan kerja sampai la kedudukan rumah yang jauh daripada pejabat. Semua ada pendapatnya.

Topik pertama: Kerja.

Ahkak 1: Teruk kerja kat sini yan. Baik cepat cari kerja lain. Nanti awak jugak yang menangis sebab dorang pressurekan awak dengan kerja kerja tu semua.

IQ: Nak cari kerja lain tu nak la jugak kak. Tapi kan, saya baru tukar kerja, tetiba nak tukar lagi. Kan?

Ahkak 1: Ikut awak la, jangan cakap akak tak suruh awak lak. Nanti pressure tanggung la sendiri.

*** kalau la tukar kerja tu senang macam tukar baju kan best? Alahai la ahkak.

Topik kedua: Rumah.

Ahkak 2: Yan, sewa rumah sekarang berapa?

IQ: RM*00.00. Kenapa kak?

Ahkak 2: Mahalnye, da la jauh kan? Kota damansara dengan KL tu. Jauhnye. Macam tak berbaloi je duduk jauh, sewa mahal.

IQ: Nak buat macam mana kak, dulu pikir HQ tu kat Kelana Jaya jer. Ni sampai ke KL kena transfernya.

Ahkak 2: Baik cari rumah area rumah akak tu. Banyak jer iklan rumah untuk disewa. Area kepong tu.

IQ: owh...ek...tengok la camne. Heee..

*** Kepong dengan pusat bandar KL tu tak jauh ke? Akak tu pun gerak pukul 7 lebih, sampai pukul 8 lebih jugak. Sejam jugak. Jauh jugak la tu. *of course la layan jem.

Ok la. Semua orang boleh bagi pendapat. Tapi bear in mind, bukan semua pendapat  orang, kita kena terima. Ok?

Actually, memang semua tu bermain dalam kepala IQ sampai sekarang. Tapi semuanya terbatas. IQ mengandung. Nak pindah rumah memang la tak boleh, nak tukar kerja tak selalunye boleh dapat. So, hold dulu dua perkara ni. So, senyum je la orang bagi pendapat. Heee...

Till then. Bai.

Izyan Balqis. 2015.

You Might Also Like

1 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. hahaha mudahnya bercakap. Tak suka ayat akak yang first tu. Jangan cakap akak tak bagitau. Hmm tak perlu paksa kot. Sabar banyak kalau jumpa orang macamni.

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers