Wedding Planner atau DIY Wedding, Apa Pilihan Anda?

9:18:00 PM

-- --

Assalamualaikum, hye bloggie dan blogger sekalian maya...punya lama (kot) tak update blog. Lately banyak benda sangat berlaku...dari hal kerja sampai la hal kahwin..macam2...nanti IQ cerita sikit2..

Camne nak cerita ek...well...pasal wedding planner atau DIY wedding...pilihan mana yang menjadi kesukaan individu sekarang... Wedding planner pada IQ sangat bagus, dari A to Z dia akan setelkan untuk kita...dari persalinan, pelamin, mekap, photography bla bla bla...semua macam pling! Bak kata orang macam bawak badan jer...set tarikh dan segalanya setel..tapi bergantung pada bajet masing2...pada IQ paling cikai nak pakai wedding planner ni 15k..atau lebih...up to person la..

DIY wedding...semuanya dia nak buat sendiri...rewang2 kenduri tu semestinya..segala details nak buat sendiri..ada orang kata macam cerewet...tapi apa2 cara pun mesti cerewet...dan yang penting adalah, it save our cost...sebab kita boleh cut bajet mana yang tak perlu atau nak dilebihkan...nama pun DIY...do it yourself...kalau boleh nak mekap sendiri pun ada...hihi

Setakat dalam tempoh setahun ni, rasanya da 3-6kali IQ pergi pameran pengantin...konon nak cari cameraman la, nak cari tempat buat kad la...last2 kelaut...sebab rambang mata...tak boleh nak confirm la tu jugak...huhu..bawak balik pamplet dengan kad bisnes je la lepas tu...

Tapi secara am nya, IQ sekarang buat DIY wedding..sebab majlis tak besar, nak pakai wedding planner apanya la plak kan....baik buat sendiri...biar majlis tak besar tapi IQ tetap ajak kenalan IQ...jemput2..datang disember nanti...nak kad pm kat insta yer...hihi..

Alhamdulillah jugak...rezeki nak kahwin orang kata, dapat kerja di Kuala Lumpur..dekat la dengan bakal hencik suami nanti..hujung bulan ni start..sebulan sebelum kenduri...rezeki..Alhamdulillah..syukur...

Till then..banyak nak kongsi..nanti la kongsi macam mana nak cut cost kahwin ni...ok...bye!

*** rasa kejap sangat September. Masa ogos hari tu rasa macam lama pulak...kenapa ek? Excited nak kahwin punya pasal ke? Choooyyyy!!! Gedik sangat tuuu

You Might Also Like

1 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers