Gunung Online Base Camp

12:10:00 PM

-- --

Assalamualaikum semua~

pada 27 – 28 April yang lepas, IQ berkesempatan untuk join satu kem yang dianjurkan satu group yang boleh dikatakan group pendaki yang terbesar di Malaysia. Gunung Online adalah satu group  yang diasaskan oleh senior SRC itu sendiri. kiranya…otai-otai SRC zaman batu la ni…so, secara tak langsung dapat berjumpa dengan pendaki-pendaki tegar yang lain bersama-sama guide yang berpengalaman. program ni boleh dikatakan meliputi hampir seluruh semenanjung malaysia yang melibatkan ahli pendaki yang datang dari utara hinggalah selatan.

IQ berpeluang join program ni pun sebab ganti orang, sepatutnya Mtmjk kelab yang pergi tapi diaorang ada hal yang tak dapat dielakkan. IQ mula-mula pun macam malas nak pergi sebab ada kerja nak siapkan, tapi bila wanie cakap dia pergi jugak, ape lagi…jom kita pergi!!!

375015_10201179526835334_1240158572_n
banner program, terbaik~

524732_10201179536235569_918520328_n
aktiviti pertama: asas perkhemahan, walaupun ramai otai-otai yang join, asas ni tetap diajar bagi memantapkan lagi skill, disampaikan oleh abang Am~ *amboih ayat~ hehe

934086_10201179543515751_87979210_n
SRC-ians…senior+junior campur aduk~ sesi aktiviti kedua..

68533_10201179548395873_1968499070_n
kem ni kem yang santai, sebab matlamat utama untuk kumpulkan pendaki-pendaki dalam satu program yang  bersifat komuniti. dan semestinya kambing golek di atas menjadi sajian kitaorang pada malamnya. maveles~ XD

163591_10201179549915911_2098046494_n
majlis bacaan tahlil kepada almarhum/almarhumah yang telah pergi meninggalkan dunia ketika membuat aktiviti pergunungan ni menjadi aktiviti yang paling IQ salute. memang terbaik~

537899_10201179566276320_1789057590_n
Forum: Keselamatan Pergunungan. moderator: Rembau (baju merah) a.k.a senior otai habis SRC

27125_10201179604957287_1863707037_n67515_10201179598157117_987938211_n
401207_10201179597317096_1582257706_n923286_10201179602957237_1868707587_n
cabutan bertuah, yang paling bertuah, wanie: dapat khemah, pian: dapat backpack osprey, Mira: dapat sandal Karrimor…yang lain? hehe~ IQ paling epic~ mass tin…kau ada? #cehh~

486657_10201179623117741_504945116_n
harap dapat adakan lagi GO Base Camp 2 lepas ni….
tahun depan ke kan?
#nak jadikan aktiviti tahunan~ macam best gak kan..=)

k.bai~

credit to Mohd Nizam Nordin untuk gambar yang terbaik~
nak tengok lagi?
klik sini

 

***balik dari kem terus demam, memang best…..sangat best~ weeeeee~~

You Might Also Like

3 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. yeah...gunung nuang...mmg tuff giler....

    ReplyDelete
  2. paan~ aku da naik dlu, tpi kem ni just buat kat bawah jer...

    asyraf~ mmg best pun...=)

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers