Dropbox Pilihan Saya! + Tutorial

12:17:00 PM

-- --

salam semua…

eceli kan, sejak dua minggu lepas IQ update entry semua pakai blogger.com tu…dan sekarang baru update pakai software Windows Live Writter…sebabnya sebelum ni IQ pakai laptop adik IQ, dan baru dapat laptop IQ ni semalam…senang sket nak ejas susunan ayat, gambar dan jugak video…kalau tak…haruuu..semua video yang letak kat blog semuanya jadi kecik…pakai software ni semua boleh ejas…

update life? errrr….mungkin minggu ni tak sebusy minggu lepas….kerja masih berjalan…PSM masih berjalan…by the way, nak promote pakai DROPBOX…sebab since sejak dua menjak nih laptop IQ jadi tak betul, asyik rosak jer…laptop adik IQ pun rosak jugak…hardisk plak masalah…kena tukar…jemm~

apa kegunaan DROPBOX? ok, online storage….faham? senang bila laptop korang jemm ke hang ke terbakar ke kan…dan ADVANTAGE pada sesiapa yang masih study sebab boleh ambik package, (amboih, package lagi tu..kelas!) package tu eceli macam bernaung bawah nama Univerisiti masing-masing la…

drpbox1
sign in atau create an account
drpbox2
klik get started, kat sini boleh dapat space free, cuma follow the step, by the way, kalau korang baru buat akaun pun, korang sedia ada dapat 2GB…
drpbox6
yang ni penting, klik space race…korang nampak column resend email tu..? sepatutnya column tu tulis send emel, kat sini penting untuk pastikan korang dapat kuota space bawah universiti masing masing…letak emel universiti korang dalam column tu…dan send emel….bagi UTM ni mesti familiar la kan dengan email macam tu..setiap student ada k…jangan mengada nak cakap tak ada…
drpbox7
*khas untuk pelajar Universiti Teknologi Malaysia sahaja
klik sini untuk sign in…. pakai emel universiti
#pak cik tu menyengih betul ler…XDdrpbox8
tengok emel, dan klik untuk verify your school email to join the Dropbox….dan verify address…DONE!

secara automatiknya anda akan dapat…
25GB!!!
hanya untuk pelajar UTM yer….hihihi~~
drpbox4
Alhamdulillah..UTM no.1…Universiti lain pun boleh dapat 25GB jugak….teruskan usaha!!
drpbox5
dan ini IQ punya….28.25GB…XD

Google pun ada buat storage online macam ni…namanya Google Docs…so, atas pilihan masing-masing….
selamat menggunakan Dropbox yer kawan-kawan!

k.bai~

***plan nak letak gambar yang satu tu…tapi nampak gayanya next entry la yer….haihhhh~~

You Might Also Like

8 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. aku punye nape xleh sign in? pakai email .live.utm ngan password elearning kan. ;/

    ReplyDelete
  2. aah, kena pakai password elearning, try tgk sini..

    http://acid.utm.my/checkacid.php

    ReplyDelete
  3. L akan cube buat... thx..

    ReplyDelete
  4. Bagus jugak..kalau hilang doc ada backup

    ReplyDelete
  5. tawu xpe, PSM aku letak dalam tu je...senang

    ReplyDelete
  6. salam,

    okla tu, ada tpt nak backup...

    sy punya thesis masa 1st year tkde simpanan softcopy pun sbb laptop dh kena rompak, huhuhu...

    klu free, jom join contest di blog sy :

    http://ibnunaeem.blogspot.com/2012/11/jom-join-contest-fotografi-ceriakan.html

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers