Semalaman Bersama Danbo

12:07:00 PM

-- --

salam semua!

IQ excited semalam, sebab habis je dua paper [pagi & petang], terus plan nak buat macam-macam…macam da habes paper kan…padahal ada lagi last paper 18 Jan nanti…saja nak menggembirakan hati….

so, apa yang IQ buat semalam adalah…..membuat danbo!!! korang tau tak danbo tu apa? entry sebelum ni pun IQ ada letak danbo….kalau nak tengok…sila scroll kat bawah…favourite pic IQ about Danbo….

 

288075
4611315289_7e850ed372
4436380476_f1650c02bc
Bup-be-Danbo-1-63
danbo__s_license_by_bry5-d3c7dmh
tumblr_l08jviVeeV1qzgqr6o1_500

ok…dah dah dah! nanti korang lak jadi tak betul..terjerit-jerit…
COMELNYE! CUTENYE! hak hak hak…

my chubby called this is KOTAK!!!! der~~~ =.=”

IQ mula nak minat benda ni sebab roomate IQ la…dia la minat danbo dulu…then, melihatkan betapa cute dan comelnya Danbo ini…so, kitaorang berhasrat nak membelinya…Danbo ni ada dijual di mana-mana kedai-kedai mainan, ataupun kedai-kedai benda-benda cute….dan melihatkan pula pada harganya…..pffftttttttt~~~~ Mahal! seratus lebih harganya di Malaysia…tak caya? klik di sini! haaa..tu baru 13cm punya…kecik tau 13cm..ada lagi besar…lagi besar, lagi mahal la jawabnya…

so, sebagai jalan alternatifnya….IQ da berjaya mempunyai DANBO dengan free-free aje…heh~ seronok tau tak!!! macam mana caranya??? hehehehe…IQ just print out papercraft danbo, dan buat!!!

danbo_papercraft_a_by_yuiiwae-d2zddu1
danbo-papercraft-b-by-yuiiwae-on-deviantart-n-a-ibackgroundz.com
print out papercraft ni….dua kertas ni tau..bukan satu je…
then, buat laaa…! IQ tengok tutorial yang dari blog ni…memang sangat berguna!

CARA-CARA MEMBUAT DANBO

and setelah hampir 5 jam IQ dan kawan-kawan IQ buat…

terjadilah 3 Danbo yang comel tapi cacat….
kenapa cacat? yang satu tu, dua-dua tangan tak boleh gerak, yang satu tu plak, sebelah je tak boleh gerak, dan yang satu lagi sempurna! hehehe

this is belong to us….

IMAG0206
comel kan….heeee~~~

I have danbo…you?

hehe..mau? buat laaa!

bye!

*** puas sangat hati! yeaahhh! puas-puas!!!

You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. alllaaa...nak jugakk!!suka gila ngan danbo nih

    ReplyDelete
  2. scha pon dah ada danbo! buat sendiri jugak. comeyy gile kann ^^v

    ReplyDelete
  3. wah tahniah2 ..

    n thanx juga sebab share ..

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers