MaSaLaH iTu cIkGu

11:56:00 AM

-- --

salam hari jumaat semua…

semalam IQ ada test, memang antara banyak-banyak subjek semester nih, subjek nih paling gagah (tough) nak lulus ataupun A…sebab subjek ni teramat la susah….tapi kalau kita anggap benda tu susah, susah la jadinya kan…so..please anggap senang, tapi kalau anggap senang, buat remeh temeh plak..haihhh~ banyak betul TAPI nya….memang banyak alasan….tak elok….

MASALAH ITU CIKGU…betul tak apa IQ cakap? masalah mungkin sedikit sebanyak menyerabutkan kepala otak kita…kadang-kadang boleh bawa kepada stress dalaman mahupun luaran…tapi kalau kita pandang jauh ke dalam masalah tersebut…kita akan dapat mencari pengalaman daripada masalah tersebut…betul tak?

misalnya…si A ada masalah dengan kawan baiknya….sedikit sebanyak, si A belajar macam mana nak ambik hati, nak berbaik kembali dengan kawan baiknya tu…tu pun kalau ada kesedaran, kalau la tak ada kesedaran, asyik nak EGO je…memang tak ada la jalan penyelesaiannya….kan?

“ stop blaming other people, just look at yourself first!”

yang penting, kesedaran dalam diri…dari situ kita akan berfikir secara matang dan berusaha mencari penyelesaian…dan sekaligus menjadikan pengalaman bagi kita dalam menyelesaikan masalah….kan….

sekian sahaja…

bye!

IMG_7498
I wish I can smile like this again…

*** tengah stress fikirkan masalah, tapi cuba untuk tenangkan hati, untuk cari jalan penyelesaiannya…doakan IQ…

You Might Also Like

7 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. mesti kuat taw cik izyan. kuat kuat kuat mcm harimau :)
    *mkn tiger biskuat hari2, mesti kuat punye-lah!

    ReplyDelete
  2. yup btul! kalau jd pape, tgk diri sndri dulu, baru tgk org lain

    ReplyDelete
  3. be strong IQ..

    p/s : comeyh ar gambar tuuu :)

    ReplyDelete
  4. woo. betul la tu, diri sendiri betul then baru orang lain. whoa!

    ReplyDelete
  5. chill..tarik nafas hembus..be strong dear^^

    ReplyDelete
  6. @martina azam
    kena beli biskut tiger la macam ni kan? =P

    @Munnafendy
    kan....=)

    @.rENEx.
    ok renex...
    heee~ gambar lame...konvo ke brape ntah...hehe...

    @kura
    =)

    @NadiRah
    kan kan kan~~~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers