rEmAjA tAk MiNaT bErPoLiTiK? kEnApA?

4:38:00 PM

-- --

salam kepada semua…

tengok tajuk! haaa..gerenti tak ramai orang nak buka page IQ untuk entry kali ni, sebab bunyinya agak serius kan? memang….memang bunyinya agak serius…melihatkan keadaan sekarang yang semakin runcing…golongan remaja pula? apa tindakannya?

IQ adalah remaja, hampir kesemua kawan-kawan IQ berada dalam lingkungan remaja…tapi bila disebut pasal politik kepada remaja….bermacam-macam jawapan yang diberi :

  • “Masih muda, tak perlu nak join politik-politik ni sangat”
  • “Politik sekarang kotor”
  • “Biar la, malas nak ambik tau!”

yang ni menjadikan remaja sekarang memandang masalah yang menimpa keadaan sekeliling dengan pandangan tak tau apa-apa…bila ditanyakan soalan berkaitan politik…itu la jawapannya…tak ada guna kerajaan suruh mendaftar sebagai pengundi sejak umur korang 21 tahun kalau korang tak tau apa fungsinya…

korang tau tak politik tu penting sebenarnya? politik itu sendiri berada dalam kehidupan korang…korang tau tak kesan korang tak nak ambik tau pasal politik ni?  banyak kesannya…tak tertulis IQ kat sini…cuma IQ nak tekankan…kalau korang berfikir mahu hidup enjoy setiap masa, dan tiba-tiba…keseronokan koran tersentap dan hilang dek kesan faktor politik ni…apa korang rasa?

cuma diingatkan… MEMBANGKANG LAGI SENANG DARI MEMPERTAHANKAN…

membaca dari blog ke blog, dari web ke web..memang banyak yang menyalahkan kerajaan…sebab terlalu banyak fakta yang memutar belitkan kepala….cuma ingatlah ayat di atas…MEMABANGKANG LAGI SENANG DARI MEMPERTAHANKAN…

sekian.

*** bersyukur la dengan negara yang aman, harmoni ni…korang nak ke ISRAEL/USA datang sini dan rampas negara kita yang tercinta ni? kalau mahu, teruskan berdiam diri…

You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. err ujung tahun bru nk daftar jd pengundi. hehe

    ReplyDelete
  2. jap2,aku minat politik,tapi media masa memang belitkan keadaan.cerita tak betul,cerita yang betul hanya cerita sisipan tentang benda-benda pelik,itu betul.

    kalau pasal politik tak penah nak betul.

    ReplyDelete
  3. tak lah...
    hahhaha...komen x membina langsong..huhu

    ReplyDelete
  4. budakijaupendek~ daftar cepat, thun ni da start nk PRU13

    SK~ media sekarang just nak cari bahan cerita je, ko kena cari sumber yang betul...

    ReplyDelete
  5. nad~ komen tak membina? tau xpe~~ haha!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers