rAyA yAnG sInGkAt

10:16:00 AM

-- --

baju melayu

salam semua..

korang semua da bercerita panjang pasal raya korang kan? IQ je malas nak menaip lagi dan cerita apa yang patut…bese la, bukan malas ke ape, hari-hari along IQ ajak pergi beraya…so, tak ada masa sangat nak menaip semua nih…dan sekarang nak cerita kronologi yang bese2 je tahapnya tentang raya IQ tahun nih~

PETANG RAYA:

DSC04579

bertolak balik ke Dungun dari Chemomoi, Triang…IQ drive jalan biasa je dan masa kat highway memang IQ malas nak drive, tak best….jalan lengang kan? sebab sehari sebelum raya ni kiranya ramai da pulang ke kampung…so, kitaorang conquer jalan..weeee~~ sampai kat Dungun malam…sebab banyak persinggahan sangat!

RAYA PERTAMA :


keluarga kecil kami~~ Embarrassed smile
tak pandang kamera sebab pandang kamera lain, banyak sangat tumpuan~~ weee~~
309759_2187017808703_1644803442_2161464_832237_n
keluarga besar kami sebelah abah~
tema tahun ni semua kelabu kecuali dua tiga orang tak pakai kelabu…
gambar ni tak menjadi sebab yang dua orang tak depan tu nak cepat2 masuk gambar…
tapi siyes gambar ni cun sebab semua orang gelak~ Smile
IMAG0973
sebelum nak ambik gambar ramai-ramai tu, ni la gelagat pak-pak sedara IQ…nak letak kamera tapi tak ada tripod…so, yang ni la jadinya…macam-macam cara dorang buat…Smile with tongue out
IMAG0989
raya ni tak berapa nak meriah jugak sebab adik bongsu IQ demam…dan jugak cirit birit sian asyraf tak dapat nak kutip duit raya macam sepupu-sepupu dia yang lain….cuma terbaring atas tilam dan sambut je duit raya yang diberi oleh sedara mara…sian adik… kalau dia sihat, dia la orang paling lincah dan aktif nak kutip duit-duit raya nih… Sad smile

tengahari raya pertama terus bergerak ke Kuantan, kampung belah umi plak….masa beraya kat sana, alamak…bateri kamera habes plak…tak ada la gambar dorang kat sini…sob3….

RAYA KEDUA :

raya kedua nih IQ follow along IQ balik Chemomoi dan umi, ateh dan adik adyraf balik ke Kuala Terengganu…sedih sangat! da 4bulan cuti dan dengan masalah yang ada, IQ tak rela umi balik ke sana…hermmm…

dalam perjalanan balik, chubby IQ mesej….katanya maknya ajak pergi majlis pertunangan sepupunya di Kuantan…kebetulan tunang along chubby ada jugak…so, IQ follow…best! raya kedua da dapat berjumpa dengan kekasih hati….sronok~~

RAYA KETIGA :

majlis pertunangan abang ngah kepada chubby IQ…majlis sederhana tapi meriah sebab pihak lelaki je bawak berbelas-belas bijik kereta yakni kaum kerabat ler…berarak masuk ke Felda Lepar 1…majlis pertunangan yang disekalikan dengan majlis cukur jambul…

*********

Raya keempat dan kelima malas nak cerita sebab tak buat apa sangat…IQ balik ke chemomoi dan beraya di sini pula…dan masa untuk kembai ke kampus!!! IQ akan pulang ke kampus awal sebab ada program kelab untuk student baru…IQ akan pulang pada selasa tengahari…naik bas ke skudai~ korang plak bila balik kampus??

ok la, sekian dulu…

see ya!

*** hari ni beraya lagi!!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers