tAk PuAs hAtI~

5:17:00 PM

-- --

tajuk bukan nak cari gaduh haaa~ entry kali ni hanyalah untuk berkongsi pendapat….yup! lama IQ tak utarakan pendapat IQ…memang selalu berlegar dalam kepala otak nih, namun, seperti yang IQ war-warkan…masa itu terlampau EMAS!

tak puas hati! bukan IQ yang tak puas hati…ni cuma kata-kata sahaja~ well, IQ just buat pemantauan la kan…buat pemerhatian sket-sket..dari gelagat orang sekeliling…dari gelagat manusia dalam alam maya…ini just pendapat IQ…tak der kena mengena dengan sape-sape…

kalau korang buat salah, apa korang rasa? opkos la rasa bersalah kan? ok~ kalau orang buat salah apa lak korang rasa? tak puas hati..namun, memaafkan la akhirnya kan? ok~ kalau korang buat salah, mulut dorang memang la cakap ‘ok, xpe…no hal laa’ namun, sejak dari tu, korang dipulau….tak dilayan…nak cakap pun nak tak nak je sejurus selepas korang buat salah….apa maksudnya tuh?

ini persoalannya..hati betul-betul ikhlas ke mengucap kata-kata memaafkan? korang lak lepas dorang buat salah, korang mesti no hal la kan..just go on with happy life…namun, sejak korang buat salah, korang tak dilayan seperti sebelumnya…korang tak disenangi…korang dipandang serong~ perghh~ giler kejam!

pendapat IQ la kan, kenapa la wat camtu…korang pun tau kan, setiap manusia ada kelemahannya…kalau orang boleh luper kesalahan lama korang, kenapa korang tak boleh berbuat demikian juge…? hati jangan ada sifat dendam! dendam itu buruk sifatnya! perosak akhlak~ dengan dendam…manusia mungkin kealpaan~

kadang-kadang kena pada batang hidung sendiri…bawa-bawa la berubah..tak kesian ke kepada insan yang inginkan kesenangan hatinya? dorang pun nak hidup aman tenteram, kalau korang tak memaafkan dia, nanti dia da meninggal, dia cari korang tau nak suruh maafkan dia…tak pasal-pasal korang kena kacau plak~

okeh..tammat bebelan IQ petang nih…just permainan minda IQ pada petang ini…sekian~

see ya!

IMG_1780
IQ sayang kawan-kawan IQ

*** IQ nak maen frisbee baru dengan kawan-kawan! tapi hujan lak~~ mau! mau! mau!

You Might Also Like

3 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. iq jgn marah2 n tension yaa..
    tengok entry ni mcam emosi jak..

    ReplyDelete
  2. ishishish...x patut.
    kte patut amalkan budaye ignore~
    hehe..ecece

    ReplyDelete
  3. miszy dian~ haha...xde tension pn..steady je nih~=P

    apel~ yeaaaahh!! i like that!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers