1 LaKi + 3 bInI yAnG mEsRa

3:01:00 PM

-- --

salam hari sabtu buat semua!!! selamat pagi! eh..silap, selamat tengahari!! owh…korang cakap IQ bangun lewat yer! mana ada! IQ hari ni bangun awal ok!! siap pergi pasar lagi tau! pergi pasar?? apa lak IQ buat kat pasar pagi-pagi buta nih kan? hehe….

hari ni ada BBQ kelab IQ…so, kitaorang sebagai organiser, kena la beli barang seperti ayam, buah-buahan…dan jugak apa yang perlu untuk BBQ nanti….so, IQ dan dua orang kawan baek IQ pun rancang nak pergi pagi nih bersama-sama seorang jejaka hot malaya…haha! tak ada la…senior kitaorang…memandangkan dia seorang yang free tanpa exam kali nih, so…beliau terpilih untuk menemani kitaorang membeli barang~~ hehe…

seawal jam 8.30 pagi da terpacak depan KIPMART…korang tau kan kipmart tu terletak kat mana? haaa…kalau tau, bagus! tak payah IQ nak tolong google map kan….tapi pergi awal pun tak guna sebab kipmart pun tak buka lagi….so, kita minum dulu!! sarap la….

then, start bershopping!!! siyes! si din tu [senior kitaorang] cakap macam bawak 3 orang bini pergi pasar!! kipmart tu macam pasar ok~ so…memang feel teman bini pergi pasar beli barang dapur la gamaknya….dengan trolinya…haihhhh~ siyes! dan berjalan la kitaorang mencari barang yang dikehendaki….sambil-sambil berlakon macam laki berbini tigaa!!!

MOV00514.MP4_000055694
“hari ni saya bersama tiga orang bini shopping barang-barang rumah”
MOV00514.MP4_000148033
uncle ayam ni promote diri nak kawen lagi satu..korang tau antara tiga, dia pilih sapa? pikir sendiri!
MOV00514.MP4_000339274
suami yang setia dan sabar..eceh~
MOV00514.MP4_000355450
bini yang sorang ni keluarkan duet untuk beli barang
MOV00514.MP4_000387732
bini yang sorang ni plak, yang pilih-pilih sayur
MOV00514.MP4_000391281
kerja dia pilih sayur dan komplen..haha!
MOV00514.MP4_000488950
tengok! haihhh~~ haha!
MOV00514.MP4_000591326
perbincangan suami dan bini-bini…haha!
MOV00514.MP4_000602998
sang suami yang sabar…haha!
MOV00515.MP4_000123401
mengira, kira bajet bulanan dengan betul!!
MOV00515.MP4_000150019
kiraan tak betul ke? da guna kalkulator tuh!
MOV00515.MP4_000128725
kira jagung untuk stok beberapa bulan…elok ke kalau simpan lama-lama?? hehe~
MOV00515.MP4_000223870
happy sebuah keluarga…=P
MOV00515.MP4_000227078
memang stok yang banyak untuk sebuah keluarga yang besar!
MOV00515.MP4_000239773
jalan-jalan..cari barang…
MOV00515.MP4_000276969
ni tauke jual kerang..ada sorang bini mengidam nak makan…haha!
MOV00515.MP4_000291575
eh eh..bergurau plak daa…sang suami suka je bila lihat bini-bini happy..
MOV00515.MP4_000306181
ini agaknya bini no berapa?? hahaha!

haaa….amacam?? bahagia kan keluarga nih?? kan? eh? entry cakap 3 bini…nape ada dua je kan dalam gambar…? haaa…yang sorang lagi duk ambik video diaorang la nih….tengok keletah madu-madu yang pelbagai ragam!! haha~ IQ ambik video tau….tapi untuk gambar-gambar ni IQ capture dari video….kalau nak capture dari video, IQ prefer guna Gomplayer…sebab software tu ada application untuk capture screen..besh kan? hehehe~ nak tengok gambar IQ? tengok bawah nih……

MOV00514.MP4_000681282
nampak tangan je la bini yang sorang nih…hahaha!

lepas pergi kipmart, pergi JJ taman U, tak ada jugak barang yang nak, pergi Giant plak…then, pergi kedai borong cari arang….heee~ memang travel all over skudai la boleh cakap….pagi sabtu…penuh dengan travel~~ ececece~~

ok laa…petang ni ada rewang kat bilik kelab, basuh dan perap ayam untuk malam nih…ok…nanti IQ update pasal BBQ plak..hehehe~..

see ya!!

*** laki bini-bini di atas hanyalah gurauan semata-mata…kami adalah sebuah keluarga!! SRC always been together.…kan?? SRC tu kelab IQ ler….klik di sini kalau nak tau pasal kelab IQ…heee~ weeee~

*** jom join BBQ!! petang ni kat tasek PK~~

You Might Also Like

8 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. ak ingat wanie pegang bola boling kt pasau

    ReplyDelete
  2. hahahaha~~ camtu laa...kobis pn da jadi bola boling ek??

    ReplyDelete
  3. wah g shopping bwak kalkulator..
    hehehehehehe...


    vote..vote..vote...

    satu hari satu undi...

    http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=260411011823804

    ReplyDelete
  4. haha!!!
    berbaik2 bini dy yer..huhu

    ReplyDelete
  5. alololo suwitt sangat...ada lagi 1 kuota kan? reserve tok aku...lalala

    ReplyDelete
  6. shafiq~~ haaa..ni bru advance!!

    nad~~ yeahh~ baik kn3?? hehe..

    ida~~ bley2...mlm ni smbug~~ hehe..

    ReplyDelete
  7. haha...i thought u dah bermadu... :P

    ReplyDelete
  8. hahaha~ memang bermadu da pun~ hehe

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers