JaWi

12:18:00 PM

-- --
korang boleh baca jawi tak? korang boleh menulis jawi? sesetengah orang melayu atau lebih dikhususkan pada orang Islam, mesti diajar menulis, membaca jawi…apatah lagi untuk membaca ayat suci Al-Quran…kan? Alhamdulillah…masa zaman persekolahan rendah aku, aku dapat kuasai jawi dengan baik dan Alhamdulillah jugak, masa awal persekolahan menengah aku, aku ambik aliran bahasa arab…yakni belajar bahasa arab…tapi tak der la bley cakap arab kan? setakat cakap ‘ismi izyan..anti?’ atau pun ‘askunu fi…blablabla’ tapi tak der la ingat semuanye sebab aku da lama tak practice make perfect~~ wink3!

aku suka tulis jawi…kalau aku boring-boring, terutama bila lecturer mengajar sesuatu yang menyebabkan aku boring, tangan aku mula mengambil alih tugas untuk mencoretkan sesuatu…selalunya nak ilangkan boring, tulis apa-apa je tapi dalam tulisan jawi…tapi kadang-kadang aku takut jugak kalau ejaan jawi aku tak berapa nak betul…hehehe~~
DSC09551
tulisan jawi aku tak der la lawa sangat..
tapi ni la hasil bila aku boring giler dalam kelas…
nampak plak perkataan ‘GEOLOGY’ dalam gambar tu…
tapi tak bermakna kelas geology ok!
kelas geology best…cuma ini adalah kelas lain…bukan kelas geology!

lecturer patut sedar yang ramai anak murid dier dalam kelas nih tak fokus dengan apa yang dikatakan…well~ aku pun dapat lihat kawan-kawan sekelas aku berbual antara satu sama lain….menandakan lecture pada hari tersebut amat-amat memboringkan!
orang lain berbual, aku cuma diam…
sebab hanya tangan aku yang bergerak menulis itu ini…
last but not least!
my name is…
DSC09557
tq for your dropping here!

***teringin menulis tulisan khat…pen da ada…bila nak buatnya??? anyone can teach me???

You Might Also Like

4 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Digital Jawi Kaligrafer — Wajib Dimiliki!
    http://typophile.com/files/MirEmad.pdf
    http://www.maryamsoft.com/files/download/MaryamSoft%20Quranic%20Naskh.pdf
    http://www.maryamsoft.com/files/download/MaryamSoft%20Quranic%20Naskh.swf
    http://typophile.com/node/48495
    -
    Melompat Lebih Tinggi + Semoga Berjaya

    ReplyDelete
  2. salah tu eja nme pkwe tu.
    سيف الرضوان

    ReplyDelete
  3. salah tu eja nme pkwe tu.
    سيف الرضوان

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers