cUtI bErMuLa!

10:18:00 PM

-- --

hari ni da start da cuti mid sem bagi Utm..untuk universiti lain, maaf~aku tak tau la plak..asenye sama je kan? kalau sama, lagi bagus…tiket aku untuk balik UTM-TERENGGANU dan TERENGGANU-UTM pun akan habes cepat…yeahh~~ berita yang amat-amat ‘menyenangkan’ aku…damn!

dua hari lepas aku pergi beli tiket…jangan komplen…memang aku ni ada masalah sket bab-bab nak beli tiket nak balik kampung nih, sebab-sebabnya, aku tak der transport nak gi beli tiket, kalau ada pun, aku tak reti nak pandu uji…sebab kedua, aku selalu lupa tarikh start cuti..sedar tak sedar..minggu cuti da sampai…mula la gelabah nak cari kawan-kawan buat teman nak gi beli tiket…ketiganya, aku tak der hati sangat nak balik…aku bukan tak rindu beb~ rindu sangat-sangat kat insan sedarah, sedaging nagn aku..sampai mimpi then nangis-nangis gitu..tapi malas nak balik bila kena beli tiket…tu satu hal…

sumber google~

cerita pasal tiket kan..aku beli tiket ari tu bersama-sama dengan farah dan wanie..diaorang nak melawat keluarga angkat dorang kat batu gajah perak…so, duk mencari tiket jugak laa..al-kisahnya, harga tiket melambung tinggi! bapak la tinggi!! contohnya, harga tiket balik terengganu, biasanya paling mahal, RM45.00++…tapi disebabkan cuti tahun baru cina nih, harga naik sampai RM100.00++??? gilak laaa..terkejut kera aku depan kaunter…

siyesly! macam ampeh ada gak…asal tetiba nak naik harga macam tu skali..nyway, hanya syarikat bas yang menggunakan sistem berkomputer je tak naikkan harga sebab da fixed harganya..bagi yang tak gunakan komputer??? memang kaw-kaw naik harga…damn! cam ampeh der…naik harga semata-mata ramai budak U nak balik dalam tempoh tu..pihak berkuasa! jalankan tanggungjawab anda~~ naseb baik aku punyer tiket tak der mahal sangat..tapi naikkan hampir sepuluh ringgit jugak…adoi~~ manusia-manusia..pasal duit..semua boleh jadi ka???

sekarang aku da tercongok sorang-sorang dalam bilik nih…kenapa? semua student-student yang berdedikasi da pun pulang ke kampung halaman masing-masing..cuti seminggu je beb~ tak ambik peluang nih, bila lagi kan nak balik..ye dak?? tiket aku plak esok malam (29hb)…termangu aku sorang-sorang kat sini lagi 24 jam…satu hari lagi…agak-agaknya nak buat apa?

planning aku time cuti nih? aku mungkin tak dapat nak update blog sebab aku malas nak langgan broadband dari celcom then cucuk kat laptop aku tu…memandangkan, handphone kesayangan aku C510 aku da mula rosak balik…baru petang tadi nazak…memang haru betul! nak cuti nih la baru nak nazak…tetiba skrin gelap, then macam handphone berbau hangit..aku rasa skrinnya terbakar..almaklum la, skrin ni bila da mula pakai yang cikai, mula la nak kena tukar acap kali..paling kuat pun 6bulan..aku baru guna skrin baru start pertengahan bulan puasa yang lepas..baru agi kan..tapi da rosak? memang comand spanar punya skrin hp…~~

sumber google~ sebijik macam aku punyer daa~~

nak kena pakai duit lagi~ adoi..ingat aku cop duit kah? student agi tau…bukan lawyer ke..engineer ke..I’m still fresshie gituu~~ [tergedik plak!] pening…tangguhkan dulu bab handphone..ada duit..tukar la nanti…beli yang ori punyer…baru kau tahu aku siapa wahai handphone~

ok…aku da merapu…dok sorang-sorang ni MENTAL tau tak…siyesly~~ I’m mental! huahuahua~~

see ya!

 

***kawan-kawan..mari maen jongkang-jongkit nak tak? =.=”

You Might Also Like

3 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. meh muas temankan!! hihi,.org swuh naik KL xmaw,.sob sob

    ReplyDelete
  2. wah mahal nye. seb baek klate punye remain the same price. =)
    hp tuh best tak??

    ReplyDelete
  3. muas~ hrga ke kL pn sme naik mhal la syg...xpe la..laen kli iz naik sne ok~~ dun worry..i will there soon~

    attoe~ klate steady je ke hrga? dri jb nih, ke mne2 pn naik hrga..adoi~~ hp tu besh..walaupun bese, yang penting cybershot...ske cybershot..ske ambik gmbr~~

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers