bErAt nAnAnG oRaNg TrAnUnG kAbOr~

4:41:00 PM

-- --

horr..kluor doh bahase jiwer bangser orang tranung nih! hahaha! pekabor seme? pahang dok aku kabor mende neh? dop pahang starang? ok2! google translate pliz!

okeh2..aku da bertukar jadi orang universal sket k…saje nak mengeluarkan bahasa jiwa terengganu yang berterap dalam sanubari yang sekian lama dah tak dikeluarkan…rindu beb kampung halaman~~ lagi dua minggu…mungkin sampai la aku di sana~~ cuti!!!

okeh…bukan pasal cuti aku nak menulis kali nih…aku nak bercerita pasal blog…korang ada blog…tapi korang tau tak blog korang nih berat atau tidak? tak tau??? pergi ambik alat penimbang berat badan sekarang!! sila timbang berat blog anda…berapa kg agaknya?? adoi~~ yang pergi timbang laptop/komputer watpe…aku suruh timbang blog kan…hehehe~~

haaa~~ ni la masalahnya…suruh timbang blog..pi timbang badan watper?? heee~

serius la man~~ ok! aku la serius nih! kalau korang load blog korang, lambat atau cepat? mungkin kepada sesiapa yang ada broadband, streamyx or P1 wimax ke…mungkin tak ada masalah sangat la kan…tapi ada jugak certain time tuh, beli la yang harga tinggi untuk dapatkan speed yang laju, tapi lembab jugak akhirnya…itu aku tak tau sebabnya..mungkin sebab traffic jam sebab da ramai guna jalur lebar yang pelbagai version…

pada siapa yang lawat blog aku nih, mungkin agak bengang la kan sebab nak load blog aku nih agak lembab nak mampos…blog ni la yang lembab, bukan tuan dier…huahuahua~~ aku tau sebabnya tapi aku tak tahu da camne nak kurangkan kadar kelembaban dier…nak tau camne? klik di sini dan tengok hasilnya dengan meninggalkan link blog anda dan klik check~~ jika blog anda melebihi 100kB maknanya blog anda ‘berat nanang orang tranung kabor’…tak paham? aku cakap…blog anda memang berat untuk di’load’…

load

blog aku berat..tu sebab traffic tak banyak masuk..wuwuwuwu~~T_T

bila blog kita susah nak di’load’…memang tak ramai yang  nak menunggu untuk membuka blog kita nih…so…camne? hurmm~~ aku ngah pening kepala untuk menyelesaikan masalah berkaitan kunjungan traffic yang semakin kurang nih..aku tau penyebabnya adalah blog aku berat!!!

mungkin da ramai tau pasal hal timbang-timbang blog nih…saje la nak inform pada sape yang tak tau lagi~~ masih ramai kan blogger baru di luar sana yang seperti aku nih~ kan? then, bersama-sama la kita berkongsi info…cuma aku tak tahu camne lagi caranya untuk kurangkan berat blog nih…da banyak benda ataupun gambar-gambar mahupun lagu feveret aku yang aku da removekan tapi berat tak kurang banyak sangat..korang ada suggestion tak?

ok…jumpa lgi~~ see ya!

*** dok rok cetong…korang tau maksudnya ape? orang tranung! sila jawab~~

You Might Also Like

7 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. lama tak timbang berat blog kita...pekabo la agaknye..ntah2 maken berat sama naik dgn tuan die takk..hehe ;p

    ReplyDelete
  2. fakarepa!n~ memang dos...haha!
    ss~ timbang2...tuan dier slim jer nengoknye

    ReplyDelete
  3. ehem2... org tganu ke?? ohh..kg saye kat sane..heee

    oredy followed u dear.. thanks ya singgah belog saye..really appreciate it. *wink*

    ReplyDelete
  4. yeke?? hee..sy di tok jembal..kamoo?? hee..ok~~ roger!

    ReplyDelete
  5. heheheee.. dekat wakaf tapai.. tau kan? aaa...kat situ lah.. :D

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers