2011 sATu PeRjAlAnAn BaRu!

8:35:00 AM

-- --

semua orang da pasang azam masing-masing dalam hati, dalam facebook dan jugak dalam blong masing-masing…adakah perlu kita memasang azam pada setiap kali tahun baru menjelma? mungkin itu menjadi tradisi manusia untuk berazam bagi memperoleh apa yang dihajati…lain tahun lain azam…teringat pula azam aku pada tahun lepas…tercapai ke semua azam aku tu? hurmm…

namun, aku sedar yang tak semua yang kita hajat tanpa usaha akan kita dapatkan…tanpa usaha mimpi tidak bermakna…sering aku dengar ayat ini tapi mungkin da lame jugak aku tak melihat ayat itu…manusia mungkin telah sedar, apa yang dimimpikan tidak akan tercapai tanpa usaha empat kerat kita..kan?

sudah banyak aku berkata skema…sekarang, aku nak katakan pasal azam aku…[aku pun ada azam ke??..] azam banyak punya azam tapi bukan lelaki bernama azam ok! azam tahun baru biasanya berbentuk am…means lebih besar maksudnya…contohnya; aku mahu berjaya dalam exam semester aku! satu azam yang am sebabnya dia tak statekan dia nak berjaya dapatkan A+ ke..ataupun nak dapatkan keputusan yang cemerlang dalam subjek apa…itu azam yang berbentuk am..azam yang berbentuk khas? opkos la sebaliknya…pikir sendiri le yer~

tahun ni aku nak capai apa yang aku tak dapat pada tahun lepas…itu aja..cukup itu sahaja..ada penambahan? hurmm…mungkin ianya peribadi dan cukup aku simpan dalam kamus ingatan aku sahaja..sampai masanya aku akan umumkannya jika mendapay kelulusan dari pengarah family aku…itu sahaja…

simple je azam aku tahun ni…azam anda plak bagaimana? walau apa pun azam yang kita buat, yang penting…laksanakan! itu baru betul orang yang berjaya! yeaahh~~

okeh..sampai di sini dahulu..

see ya!

Picture10

You Might Also Like

0 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers