KuRsUs AsAs ReKrEaSi (KAR) 2010

7:40:00 PM

-- --
ujung minggu lepas, kelab hamba iaitu kelab rekreasi mahasiswa [SRCUTM] telah mengadakan kursus asas rekreasi atau lebih dikenali sebagai KAR khas untuk mahasiswa-mahasiswi baru..cewaahhh!! ayat hamba begitu skema skali bukan..mereng sudah memainkan peranan..berjaga-jaga!

banner program...
aktivti dijalan selama 2hari 2malam..pada 23-25 julai 2010.hamba ditugaskan sebagai fasilitator utk kumpulan 2..bersama-sama ti jian liang iaitu fasilitator kumpulan dua jugak..hee...first aktivti dimulakan dengan nightwalk. aktiviti dijalankan agak lewat disebabkan tempoh masa utk mengambil peserta-peserta dari seluruh UTM dengan kenderaan2 ahli kelab yang sedia ada...namun, aktiviti berjalan dengan lancar malam itu. setelah taklimat dan pembahagian kumpulan, nightwalk dijalankan..hamba mengambil tugas hamba sebagai fasilitator kumpulan 2..perjalanan mengambil masa hampir satu jam setengah..hamba da kecut perut apabila fasi Ti telah menggunakan jalan yang salah..naseb baek la kami melalui hutan yang senang iaitu hutan di dalam UTM..tapi tak boleh dipandang ringan jugak, silap haribulan, menangis peserta-peserta tu kang...

taklimat sebelom nightwalk....nampak hamba tak?? tuuu..
 pengenalan kelab diadakan setelah nightwalk selamat dibuat..walopon kumpulan hamba sesat, tapi kami bersyukur..kami tetap di jalan yang benar..haha...habes sesi ice breaking..sume dibenarkan tidor tapi sentri tetap dibuat..sentri tu bermaksud berjaga mengikut giliran..so, utk group hamba, kena berjaga dari kol 3 hgga kol 4..sepanjang sentri, hamba ajak adik-adik hamba masak nasi utk persiapan sarapan esok harinya...

president kelab berucap..cewaahhh!! idop din j! j for jambu! hehe
hari kedua, aktiviti yang diadakan adalah flying fox, berbasikal dalam hutan [mountain bike], isyarat hutan+trekking, dan jugak game besh! haha..walopon hamba hanya la fasi tapi hamba jugak terlibat untuk mencuba aktiviti2 ini..sebab sebelom ini, hamba tak sempat nak join program KAR pada tahun lepas disebabkan hamba join sukan di kolej..so, hamba ambik jugak kesempatan ini...hehe..dun mare ye adik2..akak pown nak main jugak..haha...yang paling besh flying fox..terbaek la!! utk game malam tu, paling menarik hamba rasekan..memang menarik..hamba sendiri tak pernah join game camtu..game memasak telur dengan menggunakan pelbagai cara tapi peserta mesti mencari bahan2 dan barang2 masak di kedai2 yang disediakan..kedai2 tu plak sebenarnya ada yang tak ley dipakai langsung pown..yakni menjual barang2 yang diperlukan tapi rosak...besh kan?? try maen..tentu menarik! utk game ni, kumpulan hamba menang sebab telur separuh masak yang dimasak dalam tanah liat menjadi pilihan juri malam tersebut...congrats guys!!

haha..gambar paling lawak..tu adalah hamba...hamba kena tendang sebab nak elakkn hamba kena pressure akibat terlampau laju..naseb la hamba kena kaki senior hamba nih..
berbasikal..juweisah..laju2..
hari last, pagi2 lagi da maen air...berkayak.srunuk la jugak...lastly, hamba nak jugak kayak hamba nih terbalik..mase tu naik kayak ngan sapex [alumni kelab]...so, sapex la jadi mangsa hamba utk basahkan diri utk tenggalan dalam tasek..huhuhu..naseb ko la sapex..

berkayak...masa utk menjalankan demo rescue pada peserta
 petang plak, lepas kemas barang2 sume...aktiviti orientering diadakan berbentuk game..macam tresure hunt je tapi berteraskan orientering, basikal dan tali....utk mencari check point pown kena gune orientering..naseb hangpa la kan..haha...hamba ditugaskan menjaga checkpoint ke2..yakni berteraskan orientering..bersama2 senior ajis..cewaahhh!! tittle tinggi tuh...hehe..tapi memang patot dpat pon..OTAI!!

game orientering yang melibatkan pemasangan balik tube basikal..
ni checkpoint yang hamba jaga..tapi mana hamba??
habes aktiviti orientering, terus majlis penutup..hamba tak ambik part sangat mase ni sebab hamba sebuk berkejaran ngan ajk2 yang ada sebab hamba bertindak utk membaling tepung..hamba orang pertama utk ajk2 yang kena baling tepung..macam mana la hamba tak sakit hati..hahaha....bukan la sakit hati sangat..layan je...tapi at last, hamba turut meraikan kumpulan hamba yang menjadi juara keseluruhan utk kem ini..gembira betul hamba..apatah lagi adik2 kumpulan hamba...hehehehe..
ini sungai kami..
ni adik2 kumpulan hamba, lia, sam, pris, nasy..tapi mana latif??
laa..kt sni upenye..latif penat..tambah2 plak puasa sunat nisfu syaaban..rajin benor dier..


barisan peserta dan ajk yang menjayakan KAR2010
free style from us...cewaahhh!!
urusetia..xsume yang masuk..malu knonnye..haha..
kebahagiaan tuan president..bak kata nasir la kan..haha
SRCUTM..TOTAL OUTDOOR..YEAHH!!
sekian sahaja penulisan hamba kali ini..hujung minggu ni ada lagi aktiviti yang bakal diadakan..seperti orientering dan masakan rimba..lagi dua minggu plak, ekspidisi gunung berlumut di kluang..hehe..yang tu hamba betol2 tak sabar..opss..haha..

You Might Also Like

2 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. bongok gile.xkn xde gmba ak?fasi terbaikk kot.muahaha

    ReplyDelete
  2. oitt...gmbr ko ade je kn tuuu..sengal...fasi terbaik mne ad...klu ad pn, aku la dpat! haha

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers