HaTi..

12:00:00 PM

-- --
hamba ingin mengarang entry tapi hamba xtau nak mengarang ape yang sebenarnye..sebelom ni, waktu hamba sebuk, punyer la hamba mendapat idea yang mencurah-curah ke ladang gandum..bila da mengadap laptop terchenta, mula la hamba kehausan idea...macam2...

dan sekarang hamba ingin berkata soal hati..hamba sedang membuka laman sosial yang begitu gah dan masyhur abad ini..FACEBOOK...sume orang pastinye ada akaun dorang kan..tak kira la sesiapa pown..waktu hamba melawat ke Medan, Indonesia pown..anak-anak yatim yang hamba kunjungi pown da ada akaun facebook masing-masing..mase tu memang hamba terkejut kera sebab tak sangka, anak-anak yatim yang hanya tinggal di kawasan yang agak susah keadaannya pown da ada akaun facebook...canggih betol budak-budak sekarang..

gambar sumber google

berbalik pada cerita asal hamba...HATI..well..sume orang pasti punyai hati..hamba jua...kalu hamba tiada hati, hamba tak akan dapat hidop punye..di facebook, hamba selalu terbaca status seorang kenalan hamba mengenai hati dier, jiwa dier, soal perasaan dier..dan macam2 tentang dier laa..tapi yang tak sedapnya, hamba membaca pasal hal peribadinya..hamba selalu fikirkan dier mengalami masalah dengan boyfriendnye ..setiap kali statusnye mesti berkaitan dengan seorang lelaki..berkata soal hatinya...bukan hamba nak menjaga tepi kain batiknya..tapi kalau setiap kali statusnya bertukar, mseti berkaitan dengan soal hatinya dan dia akan menukar statusnye hampir setiap 15minit...adakah patut dia melakukan semua itu??


jika kita fikirkan balik, buat apa kita menulis semua itu di hadapan khalayak ramai yang boleh membacanya...lebih baek luahkan pada seorang rakan atau menulis blog macam hamba ini...well...hamba juga seperti dia dahulu, setiap kali fikiran hamba bermain dengan hati dan perasaan, mesti hamba menulisnye pada status hamba..pada waktu tu hamba masih single..so...hamba fikir..apa orang nak kesah..hamba single..buat ape orang nak ambik tau kan..hampir setiap jugak hamba menukar status hamba mengaitkan hati perasaan hamba yang ingin dipunya..eee..tak malu tol!! hahaha..then, sampai la suatu hari dan suatu ketika...status hamba ditegur teman persekolahan hamba sendiri...dier menegur hamba utk tidak terlalu mengikut perasaan dan juga menulis hal perihal mengenai kekecewaan hamba pada status..hamba mula sedar..betul jugak diperkatakan oleh rakan persekolahan hamba itu..buat apa membuka pekung di dada di hadapan khalayak ramai..orang pasti melihat kelemahan kita..dan akan membenci kita...betul kan???

setelah kejadian itu berlaku, utk status di facebook hamba, hamba hanya menulis ape yang sengal2,mengom2 seperti otak hamba yang separuh mereng nih..tak pown hamba akan menulis perihal terkini tentang aktiviti yang hamba lakukan...itu sahaja...jika kite menulis tentang peribadi, kurang manis orang lain melihatnya...hamba yakin tak semua jugak nak melayan status kita macam tuh, kadang2 wat bolayan je....nak tulis jugak??? buka akaun blog..meraung la di blog sendiri..jangan lupe folo hamba okai! muahahaha...yang penting..stay simple..dan sempoi n cool...cewaaahhhh!



You Might Also Like

5 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. wahh agak bercili madah tuan hamba.. Tapi naseb bek dilapik daun pisang, wlu pedas tetap sejuk mata memandang. Haha..
    Yup hamba of the coz bersetuju dgn pndptn tuan hamba yg tak seberapa itu.
    Tapi mungkin jua 'mereka2' tersebut ignkan sdkt prhatian or ksh syg? Mybe just mybe huhu..

    ReplyDelete
  2. mcm kt kellies catle jer hehe

    ReplyDelete
  3. homosapian>> mungkin juga mraka mahukn perhatian tapi asenye xperlu terdesak sampai cmtu..betol kan??

    aj>> yup..anda betol

    cemomoi>>yeahh..ikut hati mati!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers