EuRo FuN pArK...EnJoY!!

12:04:00 PM

-- --
semalam, aku, umi, adik dan angah pergi ke funfair di kawasan bandar kuala terengganu tuh..nyway, ni kali kedua aku pergi..sebelum ni aku da pergi bersama along setahun yang lepas..funfair ni funfair bergerak yakni tak bermastautin secara tetap di suatu kawasan..jarang2 ada..dan ini kali kedua jugak funfair ini singgah di bandar kuala terengganu...aku tak ada la excited sangat nak pergi...kalu budak-budak tuh lain criter le...aku pergi ni pown sebab angah aku yang ajak..kalu tak ajak, aku pown xmo pergi..ngeh3 [iye ke??]

nak masuk funfair ni banyak checkpointnye....nak masuk kawasannye pown berbayar..ala2 genting gitu..mana2 taman tema atau seangkatan dengannye pown same...satu2 permainan berlainan jumlah token diperlukan..lagi banyak token, maknenye lagi mencabar...satu token bersamaan dua ringgit...haaa..kira la sendiri kalu nak main macam2 permainan..spend duit je laaaa..huhuhu~~~

euro wheel [slow giler] [3 token seorang]

first game aku naik eurowheel bersama umi dan adik, angah aku tak layan permainan yang slow motion nih..dier just tunggu di bwah...aku pown xbrape nak naik, tapi memandangkan umi xley nak naik mainan yang laju2 aku naik la jugak..huhuhu..adik aku?? tutup muke bila da naik..takot dengan ketinggian..same je perangai macam ateh dier...takot tinggi..ishhh3...tengok la gambar kat bawah tuh..xhabes2 tutup muke...penakot sangat..lawan cakap kakak dier nih brani sangat..haishhh...

umi dan adik...umi cool..adik..penakot!

aku steady..kakaka

angah main vortex [4 token seorang] ..perghhh..aku salute giler sape yang main vortex..aku sendiri xbrani nak main...bley cabut jantung sape yang lemah jantung..aku xdpat nak show permainan vortex kat sni...coz xambik gambarnye..ngeee~~~

lepas main permainan euro wheel tuh, aku dan adik try main bumper car [3 token seorang]..mase kecik2 dulu lagi aku nak try main, tapi da umor 21thun baru ley main..hahaha..xde gambar kat sni coz tak ada sape yang nak tolong ambik kan..ngeee~~
habes main bumper car, main rollercoaster budak2 [2 token seorang]..alaa..yang ulat bulu tuh..aku bukan nak sangat tapi adik nak naik...umi nak naik gak...aku msti ikut..nak jaga umi, kaki umi tak brape kuat..kena pegang pada satu2 mase...utk permainan ni aku just ambik video tapi videonye aku malas nk upload kat sini..huhuhu

sky rider..impian tak kesampaian.. T_T [3 token seorang]

aku nak try main sky rider nih..tapi umi tak bagi,sebabnye terlampau laju...adik aku plak pandai nak nsihatkan aku..dier cakap nanti acik pening sebab mainan tu just pusing2..ishhh3..budak nih...memandai je..

haunted castle..last minute rusak..ishh3.. [4 token seorang]

habes main vortex, angah nak try masuk haunted castle nih plak..tapi hajat tak kesampaian sbb tetiber je tak ley main..ada teknikal error plak...aku nampak gak dorang duk baiki hape ntah kat landasan roller coaster tuh...ada yang tercabut kot agaknye...hantu kot yang cabutkannye...ishh3..kesian angah..tak per..len kali kiter datang lagi ek..ngeh3..

drop zone...boley tahan laa.. [3token seorang]

lepas kempunan tak ley masuk haunted castle, angah dgn adik main drop zone plak..alaaa..bese je permainan nih...aku pernah try tahun lepas..kecut jugak perut..hahaha...layannnn~~ tapi angah aku cakap, lepas main vortex..dropzone nih dikire biase bagi dier..eley..eksen lebey.hahahha~~~

super jet khas utk budak2 [2 token seorang]

last skali, adik main super jet..opkos la kan..tempat duduk pn kecik je...khas utk kanak-kanak je..dalam diam, adik aku yang sorang nih da main 4 permainan...perghh...giler laa....tak per..bagi can...agipun....BUDAK2...ngeh3...

ok la..takat tu je entri aku kali nih...saje suke2 nak criter kan..musim cuti skulah...layan je ape yang ada...aku?? cuti sem..hahahaha...okai..bubye!



You Might Also Like

0 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers