AlOnG..aKu sAyAnG KamU..

7:38:00 AM

-- --
mood>> kesedeyhan..
music>> the show- Lenka

bas yg ditunggu msih blum tbe..aku hnye kesorgn ditemani 4 lgi beg aku...lihat di sekeliling..ramai org termasuk keluaga,mak,ayah,adik,kakak,abang...sume ingin melambaikn tgn kpda insan yg mhu meninggalkn mereka...dan aku?? aku hnye bersendirian..t
iada ditemani sesiapa...sbb aku sudah lali ngan adegan tersebut sejak dua tahun lalu...jdi skrg aku hnye dihntar ke stesen bas dn menaiki bas seorg diri tnpa ditemani sesiapa pn..bunyinye agak sedih tpi aku sudah bese...aku sudah bese dgn kdupan aku sjk dulu lagi...
dua jam sebelum itu...
"mung sedap ar cik,leh blajor..duk jauh2 dri kluarga..xyah pkr pape..along ni gok la dok leh g memaner...duk cni je.."
itu la ayat along aku yg tersyg..ayat kecewa slpas xdpat nk lanjutkn pljaran lam bidang yg dier mhu di prigkat ijzah...wlopn da ditmudga tpi msh xdpt..mmg along sedey sgt dgn kjdian tersbut..aku pn trut sme brse bgtu..mne xnyee...aku pn mhu lihat along tersnyum gembira apabila dpat lanjutkn study dier..dier nk ambk bidang ftografi memandangkn dier ambk diploma lam wartawan dlu..nseb dier kurg baik sbb smpai skrg dier xdpt krje yg mengikut bidang dier...tpi aku bgga ngan dier...bgga ngan usaha keras dier utk berjaya...skrg dier cuba utk mengikuti krsus jgka pndek lam bdang ftogrfi ngan make-up...dier suke sume tu..aku pn suke sbb suke tgk dier happy..klu dier sedey aku pn trut sedey...wlopn ktorg xrpat mse kcik..skrg ktorg r
pat sgt skrg..aku syg sgt kt dier..terlampau sygkn dier...skrg dier ad mslh tmbahn lagi ngan ex-boy dier..ex-boy dier tu mule2 je baik..tpi at last maki hamun along jgak..aku mmg suke ex-boy dier tu pda mulenye tpi lame2 x-boy dier tu pkr along tu xdpat hdop tnpe dier..mle la wat skt hti along,caci along..at last, along tglkn dier..sbb along da xthn ngan sikap dier tu..dan skrg baru nk melutut dpan along menagih kasih along balik...kalu aku jdi along,aku xkn trime dier da..tpi along ni jnis cpat ksian..tpi nseb baik gak along xtrime dier sbb along da ad yg len..yg dpat ubatkn hti dier...ex-boy along skrg benci giler kt aku coz dier pkr aku hasut along supaya jgn balik kt dier...lam hati aku mmg cmtu tpi xgune kn klu along msih syg kt dier tpi ternyata cinta along kt dier da twar sesgt...klu aku jdi along pn aku akn rse bnde yg sme...bru2 ni kt umah, sggupdier dtg jauh dri bentong bwak mak dier skli sbb nk bincang ngan along salhal ni...tpi along ttp kuat..xkn tnduk ngan pjuk ryu dier lgi..aku hrap along trus kuat..trus kuat selamanya...

setengah jam sebelum di stesen bas...
"along,bangun long..acik nk gi da ni..." along lam keadaan mamai menyalami aku..lam hati aku sebak sgt2..teringat kta2 dier sblum itu..."bye.."...aku xmmpu men
ahan sebak...aku trus berlalu meninggalkn bilik itu tnpe mengucapkn bye kembali....aku prgi ke blik umi di mne adik aku tgh bergayut ngan pkwe dier.."tini..mung tlg tgkkn along baik2..." adik aku yg xthu pape tercengang tgk aku camtu..hmm..mgkin dier xphm situasi itu...budak bru nk matang..cmtu la...aku mengesat air mata aku dn trus berlalu slpas salam ngan adik aku..kesat air mata puas2 spye umi kt ruang tamu xnmpk air mta ini..slpas menyalami umi dn mencium adik llki aku yg tgh tdo..aku pn berlalu..angah antar aku kt stesen bas..OTW nk g...angah aku bwak krete laju gler..tkot aku dibuatnye...mcm org giler da..nseb bek xaccident ble ad krete behenti tgh jln sbb rosak...fuhhh..tkot gak aku..smpai je kt stesen, angah trus berlalu ngan krete kelisa yg xberbasuh ag..aku nk basuh tpi sllu sgt krete tu xde kt umah..(along bwak g krje)..huhuhu...

di saat ini aku berada di blik kwn aku..shakira sbb aku xambik kunci blik kt pjbat asrama ag..nti la aku ambk..huhuhu...hmm..on the way lam bas smlm aku asyik nangis je..mcm dak tecit..kne tgl dgn klrga dier..huhuhu..tpi skrg aku da reda..sbb aku hrus kuat utk sokong along aku dri blakang..xtertinggal juga ahli kluarga yg lain...sbb aku syg kluarga aku..sygggg sgt!!!

ini kami....




You Might Also Like

0 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers