Pilihan Kebaya Untuk Beraya Di Lazada Malaysia

10:14:00 AM

Salam 19 Ramadhan buat semua.

Wahhh, dah nak masuk fasa 10 Ramadhan terakhir dah kita yer. Amalan di bulan puasa ni macam mana? Moga segala amalan kita diterima Allah SWT. Amiin.

Sedar tak ahad minggu depan dah raya? Korang sedar tak? Minggu depan dah raya uiii! Cuti raya pun tak apply lagi. Baju raya?? Alamak, tak settle lagi? Macam mana ni?? Jangan risau, sekarang kan segalanya di hujung jari sahaja. Mesti la mudah dan senang nak beli baju raya, lagi lagi kalau beli di Lazada Malaysia. Pelbagai pilihan boleh didapati di sana. Tambahan pula, brand yang terdapat di Lazada bukanlah calang-calang brand yer. Semua brand berkualiti dan puas hati jika dapat membelinya. Design semua letop-letop vogue gedevass gitu kalau pakai di pagi raya. Upps, terlebih plak. hihi.

Lazada
Marhaban Ya Ramadhan
Kalau korang nak tahu, Lazada Malaysia turut mengadakan jualan murah melalui kempen Marhaban Ya Ramadhan dan  Riang Raya Sale yang berlangsung bermula 19 Mei sehingga 30 Jun 2017!! Diskaun istimewa sehingga 90% yer untuk segala kelengkapan raya! Banyak tu weyh! Buat ape tercengang lagi, moh la shopping cepat! Penghantaran cepat ke pintu rumah korang ok!
Lazada Blogger Contest
Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest
Dan semestinya Lazada Malaysia juga turut mengadakan blogger contest bermula 19 Mei sehingga 23 Jun 2017 ini. Contest selama 4 minggu yang mempunyai 1 tema untuk 1 minggu. Jom kawan-kawan blogger! Kita sertai contest ni bersama-sama! Lagi ramai penyertaan, lagi banyak hadiah disediakan! Sehingga RM10,000 Shopping Voucher disediakan!! try check di sini

Contest untuk minggu ketiga.

Tempoh Contest: 9 Jun 2017 - 15 Jun 2017
Tema: Looking Good & Beautiful

A. TEMA RAYA IQ TAHUN INI??

Tahun ni IQ akan beraya di Terengganu. Selalunya kalau balik Terengganu ada tema warna untuk satu family besar IQ. Setiap tahun warna berbeza. Macam-macam warna dah dipilih untuk tahun-tahun lepas seperti warna kelabu, royal blue, merah, hijau, kuning, turqoise dan sebagainya. Boleh lihat di sini.

So, pilihan warna tahun ini adalah coklat! IQ dah aim, IQ akan pilih warna yang seakan coklat iaitu warna Nude. Warna Nude ni kan warna yang tengah trend sekarang.

B. PILIHAN BAJU RAYA IQ

Tahun ni IQ teringin nak pakai baju kebarung. Mula-mula IQ fikir nak pakai baju kurung moden. Tapi rasa macam dah selalu sangat pakai baju kurung moden, so nak rasa kelainan sikit. So, tetiba terlintas dalam kepala IQ nak pakai kebarung. Tapi ofismate IQ cakap, IQ tak sesuai pakai kebarung labuh, kena pakai yang pendek sikit. Kebaya la senang cerita. So, IQ aim beli kebaya.
Kebarung labuh dan juga kebaya pendek.

Kalau pakai kebaya plain, kena suai padankan dengan tudung bercorak. IQ plan nak pakai tudung berbunga ataupun corak abstrak. Ditambah pula kerongsang dokoh dipakaikan pada kebaya nanti, pasti menyerlah IQ di pagi raya di samping keluarga dan sanak saudara. Baru la raya kan?

C. PELBAGAI PILIHAN KEBAYA DI LAZADA!


1- Kebaya Rokiah (Nude Latte)  
Pilihan Kebaya Untuk Beraya Di Lazada Malaysia

Mak aihhhhhhh, cantiknya kebaya rokiah ni! Memang menepati ciri-ciri yang IQ nak. Tak terlampau labuh, dah warna yang semestinya tepat dengan pilihan IQ. Murah pun murah!

2- Kerongsang Dokoh 3 beradik berantai belakang berpin
Pilihan Kebaya Untuk Beraya Di Lazada Malaysia

Kalau pakai kebaya, memang tak sah kalau tak ada kerongsang dokoh ni. Dan di Lazada pastinya boleh dapatkan Kerongsang ni jauh lebih murah! Harga di luar boleh dapat dalam RM35 hingga RM40 tapi di Lazada, RM25 dah boleh dapat. Rugi kalau tak dapat beli ni.

3- Jelitasara X Lazada Pure Silk Long Shawl (Peach Blossom)
Pilihan Kebaya Untuk Beraya Di Lazada Malaysia

Bab tudung, mesti la kena cari tudung yang bersesuaian dengan bajunya. Tudung shawl ni amat sesuai dipadankan dengan kebaya yang IQ pilih di atas. Dan semestinya bercorak yer. Baru tak kosong sangat bila digandingkan dengan kebaya plain.

Wahhh, boleh dah nak add to cart ni. Dah tak sabar nak raya ni. Apa lagi yang korang tunggu? Cepat la beli baju raya korang, cari di sini untuk pilihan baju raya yang banyaakkk! cepat tau! nanti kehabisan jangan menangis hujung bucu katil sudah la yer. ok, Nak pergi bayar ni. Bai!

You Might Also Like

18 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. sekarang memang trend kebarung & kebaya. suka sangat tengok kalau kebarung terletak je. mesti awak nampak manis. sweet-sweet je gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, kalau kena dengan badan mesti nampak cantik, xtau la sesuai ke tak, lama xsarung kebaya ni

      Delete
  2. Replies
    1. aah, cantik sangat pilihan yang ada, rambang mata dibuatnya

      Delete
  3. Gudluck IQ.
    Warna nude pun cantik, lagi lagi bila pakai kebaya ada kerongsang dokoh tu, naik seri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna nude ni rupanya memang unik, kena ada dokoh tu baru naik seri.

      Delete
  4. kebaya tgh in skrg.. wahh murahnya kat lazada.. good luck IQ.Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. All the best jugak miera! murah kan? boleh shopping lagi ni. hehe

      Delete
  5. trend tahun lepas dokoh, sekrng up balik kebaya labuh ni, pattern wan peah hahaa. akk punya baju thun ni pun kebaya labuh jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, pattern wan peah punya pasal, sampai ada nama kebarung wan peah plak..haha..

      yeke kak? nanti jangan lupa up entry raya tau

      Delete
  6. tahun ni banyak yang pakai kebarong.. hehe

    ReplyDelete
  7. good luck yea..anyway. dah follow blog izyan.. :)

    ReplyDelete
  8. Memang tgh in trend kebarong tahun ni.

    Good luck IQ. Reen baru draft contest ni. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah masuk tajuk baru dah, 15 june last untuk tajuk ni.

      reen bli bju rya belum? tgk dkt ig ckp blum?

      Delete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers