Mudah Shopping Dengan Samsung Pay

9:20:00 AM

Apa itu Samsung Pay?


Memperkenalkan cara termudah dan selamat untuk membuat pembayaran menggunakan gadget anda! Dengan menggunakan telefon pintar anda, anda boleh membuat pembayaran dengan mudah dan selamat!



Dengan menggunakan model Samsung yang terpilih, anda semua boleh menikmati penggunaan Samsung Pay ini di mana-mana kedai yang terpilih. (Yang ada touch device Samsung Pay ini)


Soooooo, IQ dah buat! Hp IQ pakai antara model Samsung yang boleh buat fingerprint security, model2 yang tak ada fingerprint tak boleh buat sebab ini penting untuk secure tranksaksi yang dibuat. 


Ini menu utama apps Samsung Pay, boleh banyak mana pun kad bank yang kita nak guna. Tapi hanya Maybank yang boleh guna kad debit setakat ini. Bank2 lain hanya kredit sahaja.
Swap je dari bawah, Samsung Pay akan muncul. Tak perlu buka Apps Samsung Pay.
Ini details card kalau kita nak tengok dan jugak transaksi yang telah kita buat, IQ baru daftar, tak try lagi.
Untuk mulakan pembayaran, kena guna fingerprint tu. Kalau tak lepas, pastikan pin pun kita ingat dan simpan untuk diri sendiri yer. Jangan kongsi dengan orang lain!
So, masa ni kita akan touch dengan device Samsung Pat di kaunter pembayaran. amacam? best tak?

Macam best je kan Samsung Pay ni kan? Kalau nak senang, memang tak payah bawak kad bank dll, tapi ic dan lesen pun nak kena bawak, so, tak tahu la perlu ke tak Samsung Pay ni dalam hidup IQ sebenarnya...haha! Risau makin kuat plak shoppingnye nanti...huaa!

Ok la, tu je nak kongsi. Bai!

8 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Bestnya! sekarang ni semua urusan pembayaran pun jadi lebih mudah kan?
    Tapi sayanglah hanya maybank je yang boleh buat macamni. bank lain takda lagi kot haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bank lain hnya boleh guna kad kredit shja. maybank semua kad boleh...=)

      Delete
  2. Wah baru tau kemudahan ni. Mudah digunakan bila perlu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. mudah kalau terlupa bawak purse/wallet. =)

      Delete
  3. Apa kedai je yang boleh guna samsung pay ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai yang guna Samsung Pay ni akan letak banner dan di kaunter kedai itu sendiri ada tunjukkan perkhidmatan Samsung Pay

      Delete
  4. Baru taw sal ni. Tp hp xde fingerprints security.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, kne ad fingerprints security baru bley guna reen..huu

      Delete

Komen Komen Sikit XD