Mengomel Lagi

9:01:00 PM

Salam blog.

Ambik masa kejap...sebelum mulakan operasi di dapur. Malam? Yeah. Malam2 kena prepare bahan2 untuk masak pagi esok. Kalau tak sediakan awal2, kelam kabut jadinya.

Macam hari ni la. Malam semalam konon macam ngantuk, tidur awal. Bangun awal sebab nak setelkan yang malam sebelumnya....tak sempat...so tak boleh biar bertangguh kerjanya...kena buat terus...kalau tak memang kelam kabut...huhu...

Tugas seharian memang dah jadi rutin tetap. Memang berbeza dari keadaan yang dulu. Rumah baru ni IQ suka sangat dapurnya. Sempit tapi senang nak masak, nak basuh semua. Rumah dulu dapur agak luas memanjang tapi ruang membasuh jadi sempit disebabkan mesin basuh...so, tak seronok. 

Dapur ni bila dah kita selesa, rancak la kita nak masuk dapur sebenarnya..kesian dekat Arwah dulu, IQ jarang masak kecuali cuti hujung minggu je masaknya...bila topografi dapur tak berapa best, tu la jadinya. Huhu.

Asalnya nak tulis pasal rindu. Rindu siapa lagi kan kalau bukan insan yang telah pergi tingggalkan dunia ni. Alahai. Sentiasa doakan mereka tenang di sana. Adik IQ pun berkata pada IQ, dia jaga kitaorang dari jauh. Nak sedapkan hati IQ. Tapi memang, IQ sentiasa rasa Arwah ada dekat dengan kami semua. Dekat dengan hati kami. Meleleh air mata dekat ofis tadi. Sedih. Rindu. Semua bercampur.

IQ memang sibukkan diri sampai penat badan ni. Kalau duduk diam mesti teringatkan Arwah. Kalau ternampak gambar mesti rindu datang menebal di hati. Allah....rindu yang tak terucap. Rindu sangat  rindu! Tapi gatal jugak buka folder gambar dalam phone dan tatap lama2. Memang rasa dekat...dan selalu rasa macam Arwah masih ada dengan kami. Selalu bayangkan Arwah pergi kerja yang tak berkesudahan.

IQ sendiri perasan. IQ sekarang tak banyak cakap macam dulu. Banyak pendam rasa. Yelah, tak ada sape nak dengar IQ bercerita sebenarnya. Cerita kat sorang ni, tetiba tengah syok cerita boleh tukar topik, tak fokus plak. Cerita kat sorang ni, layan kejap je...lepas tu, tak der respon. Haha. Sardis betul. Nak ada sorang yang dengar betul2 cerita IQ sekarang memang tak ada! Serius sepi betul hidup. Cepat la Qa'id besar. Ibu nak bercerita dengan Qa'id ni.

Mengomel sorang2 IQ malam ni. Bosan. Ok la. Till then. Bai.

4 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. rajinnya masak hehe. moga kehidupan IQ lebih baik. Allah is a greatest listener of all :) Qa'id pun boleh faham tu walaupun tak reti reply lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Terima kssih nad. Qaid makin lama makin paham. Da big boy now. Haha

      Delete
  2. rajinnye IQ..:)

    kalau duk dekat dengan IQ leh kita borak sama2,share citer sama2.. mak reen pun join skali..



    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu...kan...teringin juga jmpe kwn2...nk borak2...

      Delete

Komen Komen Sikit XD