Kembali Mencari Rezeki

8:57:00 PM

Salam blog.

Baru berkempatan menulis. Life semakin busy bila da start kerja balik. Segala benda berlalu dengan pantas. Dan semestinya segalanya berlaku atas ketentuanNya. IQ sendiri tak tahu yang IQ akan kembali bekerja pada awal November yang lepas. Dalam rasa gelisah mencari peluang kerja yang tak kunjung tiba, usaha terus usaha, sehinggalah diterima masuk kembali ke company yang IQ berhenti dua bulan lepas.

Dalam masa yang sama, peluang interview datang dua sekali. Tapi tak dapat juga hadiri sebab peluang interview lambat. Offer kerja sah2 dah dapat tanpa interview, maka diteruskan jua. Interview belum tentu dapat kan? Tak per lah, mungkin rezeki yang lain pula.

Alhamdulillah. Hari ni masuk hari ketiga bekerja. Rentak masih dicari. Makin hari makin selesa dengan keadaan tempat kerja. Berbeza dengan dua bulan lepas, tiga hari macam tiga tahun. Genap tiga hari terus berenti kerja. Punyalah keadaan masa tu tak stabil. Huhu. Semua orang perlukan tempoh bertenang. Bukan mudah nak adapt keadaan yang 100% berubah dengan kehidupan sebelum tu. Kan? Ambil masa. Bukan mudah.

Sekuat mana pun IQ, memang jatuh juga air mata bila teringat Arwah Arwah yang telah pergi tinggalkan IQ. Malam ni malam jumaat. Terbayang saat mereka dikebumikan. Terbayangkan keadaan di mana mereka tiada di sisi buat selamanya. IQ betul betul rasa sunyi. Orang kata, suami tak der, boleh pergi dekat mak balik. Tapi mak pun dah tak der, IQ nak pergi mengadu pada siapa? I miss them badly.

Tengah cerita happy2 tetiba sedih plak. Emosi tak stabil. Maafkan IQ. IQ hanya manusia biasa. Apatah lagi keadaan sekarang, buatkan IQ cepat sensitif. Sensitif pun terpaksa pujuk diri sendiri. Siapa nak pujukkan....anak kecik lagi. Mana la dia reti.

Bai blog. Next time jumpa lagi.

2 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Kuatkan semangat IQ.
    Kalau nak share pape leh je whatsapp reen. :)

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD