100 Hari Berlalu.

11:17:00 PM

-- --
Salam blog.

Kesibukan sangat sekarang ni. Kerja macam banyak tapi hari ni bergoyang kaki jugak. Nak sampai petang baru tahu boss dan seangkatan boss2 department pergi Penang. Kalau tahu awal, boleh mengulor. Haha! Niat tak baik, moga Allah terus pesongkan hati IQ daripada berbuat jahat. Huhu.

Semalam genap 100 hari Arwah Suami pergi mengadap Ilahi. Terasa macam dah lama. Yer. Lama la tu. 100 hari. Bukan 1 atau 2 hari. Tapi 100 hari. 100 hari tanpa ucapan daripadanya lagi. Dan akan terus sepi tanpanya.

Seusai solat maghrib tadi, IQ terbayangkan jika Arwah masih ada. Gelak tawa apabila pulang dari kerja, cerita tentang keadaan di ofis, tanya pendapat isu semasa. Macam macam yang diborakkan. Tak pernah sunyi rumah walaupun Qa'id masih kecil dan tidak boleh bercakap apa2 lagi. Menitis air mata. Rindu lagi.

Sekarang balik kerja, yang akan sambut IQ balik dari kerja adalah budak kecik gedik tu. Dengan hisap botol susu, menonong jalan. Cium sket terus patah balik ngadap tv. Ambil masa nak solat dan ambil masa juga borak borak dengan adik ipar. Tu je cara hilangkan bosan.

Sekarang Qa'id sendiri pun kalau kita bercakap, dia sama naik nak bercakap. Tapi versi bahasa Jerman dialah kan. Layankan jugak dia bercakap Jerman. Dah layan, confirm tak berenti. Banyak mulut. Ikut sape ibu tak nak ngaku.

Hari sabtu nanti IQ buat majlis akikah Qa'id. Setelah Qa'id setahun 2bulan lebih baru dapat buat. Amanat Arwah akhirnya termakbul jua. Ini yang dirancang masa hayatnya sebelum ini. Namun, hajat nak mengadakannya sendiri tak dapat, IQ juga menyampaikan amanatnya. Alhamdulillah...bakal terlaksana jua.

Jemput datang kepada yang berada di Jasin, Melaka. Sila pm fb IQ (Izyan Balqis) jika mahukan alamat penuh.

Sekian. Bai.

You Might Also Like

3 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Takziah. Al fatihah untuk arwah..

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  2. AlFatihah.
    Besar dah Qa'id. :) IQ stay melaka ek?

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers