Kejap Ada Kejap Tak Ada

4:11:00 PM

Salam semua.

Fiuhhh...seminggu tak berupdate. Maknanya life went well. Kalau ada yang tak kena, memang ada la entry dekat blog. Macam IQ cakap sebelum ni. Kita akan tulis ayat dan kata-kata terbaik bila kita tengah sedih dan marah. Bila kita happy, semua tu nampak fake. Kecuali nak tulis pasal event ke, yang tu sah2 pasal event je kan...tak der la nampak fake ke ape..

IQ tengah serabut. Kerja tak dapat dapat lagi. Susahnya nak cari kerja sekarang. Tambahan ekonomi negara pun macam sucks jer. (Tu laaa....sape suruh berenti kerja!) Well, semua orang boleh cakap macam tu, nak alami sesebuah kematian dan pulih kembali kepada sedia kala perlukan masa beb....serius tak tipu...bukan senang nak hadapi semua tu....tak rasa jangan nak pandai pandai cakap pape...huhu...

IQ dah contact semua kenalan dan client project masa IQ kerja dulu. Alhamdulillah...semua memang membantu cuma peluang tu macam tak der buat masa sekarang. Ada satu peluang nak masuk, tetiba ada masalah plak. Kecewa jugak. Tapi nak buat macam mana. Bukan rezeki IQ lagi buat masa sekarang ni. Sabar sabar...

IQ sendiri kadang rasa putus asa nak cari kerja tapi tak boleh putus asa jugak. Banyak benda kena fikir. Masa depan Qa'id. Makan minum. Hutang kereta. Komitmen dulu dan sekarang memang seratus peratus berubah. Dulu bayar kereta jer. Sekarang rumah sewa pun kena fikir sekali. Pampers dengan susu anak dulu arwah sediakan...sekarang diri sendiri kena fikir bajet bulanan untuk semua tu.

Kalau fikir pasal anak, memang rasanya tak ada masa nak fikir pasal diri sendiri. Dont mind at all. Tak kisah diri sendiri macam mana asalkan Qa'id membesar dengan sempurna. Isu kahwin lagi bukan isu utama dalam hidup IQ. Sebab bagi IQ, ramai lagi anak dara nak merasa kahwin tapi tak dapat kahwin kahwin lagi. Bagi peluang dekat anak dara laa...IQ dah rasa sekali cukup la. Huhu.

Ok la. Kereta dah siap basuh dekat carwash. Kejap lagi bertolak ke KL. Adik Arwah nak konvo ahad nanti. Huhu. Hari isnin nanti pun ulangtahun kelahiran Arwah. Allah....rindunya dekat abang. Hari ni pun genap dua bulan Arwah pergi. Banyak hari hari penting untuk bulan Oktober ni. Biase lah perempuan. Serba serbi akan jadi sentimental. Dont judge woman because of that, because woman always love to do that.

Ok.bai

You Might Also Like

1 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers