Dah Tak Berminat

10:57:00 PM

Salam...

Dah sudah...tak berminat apa pulak IQ kali ni? Huhu. Nasib la...keadaan bukan macam dulu...kalau dulu, tengok cerita romantik sikit, boleh pandang Arwah suami...senyum senyum plak lepas tu....konon nak suami sweet tahap semut harung gula la kononnya...tapi sekarang?

Dulu atau sekarang, kehidupan IQ tak jauh beza. Beza jugak tapi dari segi media sosial pun tetap sama...facebook tak berapa nak aktif jugak. Instagram je dulu aktif...sekarang dah private...fikirkan soal keselamatan Qa'id jugak...tak terbuka kepada orang ramai..hanya kawan kawan yang sebelum ni add sahaja...

Soal tak minat ni senang je nak cerita bab bab tengok drama romantik la....dulu layan sikit sikit drama melayu ni. Ni sejak arwah dah tak der, tak der da nak layan cintan cintun sorang sorang. Tak der feel tau tak? Drama terbaru, Suri Hati Mr Pilot tu pun IQ layan sekali jer, tu pun episod 2...sekarang ni tengah tayang dekat tv pun tak der terhegeh depan tv ngadap macam dulu...

Feel dah tak der. Mungkin. Nak tangkap romantik kang tetiba nangis dah satu hal plak. Orang lain senyum sengeh, kita ni plak sok sek sok sek...rindukan arwah suami....last last baik tak payah layan...lagi bagus...

Bila buka facebook, berderet kawan kawan pos pasal anak, pasal suami, pasal bercuti sana sini dengan family....tersentak jugak hati....mengenangkn IQ punya plan nak bercuti bertiga hanya tinggal plan...Arwah pergi dulu, tak sempat nak jalan jalan bertiga...yelah, nak kena tunggu waktu sesuai, duit lagi....tup tup Arwah pergi dulu....hurmm...

Last last scroll facebook laju laju...tak nak tengok adegan sweet orang lain dengan suami dorang...sentap hati ni....dulu pun IQ tak amalkan pos dekat facebook...sebab IQ tahu tak semua orang berpeluang nak bersuami lagi....tak berpeluang nak bertiga macam IQ sekarang...tapi yelah...kita yang buat, orang lain nak peduli ape kan pasal kita...haha!!

Bersederhanalah....tu je IQ nak pesan...sama sama beringat..semua ni hanya pinjaman....even kita sayang family kita, semua tu hanya pinjaman Allah...ini yang IQ rasa bila insan yang paling IQ sayang pergi buat selamanya...dan semestinya tiada yang kekal di dunia ni....

Cukup tazkirah dan merapu IQ kali ni. Duduk atas sejadah dengan solat Isyak dah nak tengah malam ni...kekonon jadi uztazah kejap...padahal solat pun bukan awal waktu...cesss...

Ok bai.

2 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. Betul. semua ni hanya pinjaman. dalam sekelip mata apa apa boleh jadi.

    take care IQ . tlg cium peluk Qaid bagi pihak auntie reen. :)

    ReplyDelete
  2. betul IQ cakap, tak semua benda kita boleh tayangkan pada umum.

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD