Sini Tempat Mengadu

7:18:00 AM

-- --

Dunia Blog IQ ni wujud sejak hampir 7 tahun lepas. Bermacam macam cerita sebenarnya yang dah IQ tulis dalam blog ni. Cuma ada sesetengah yang IQ tulis dulu, IQ padam...kenapa padam? Tak sesuai kot. Yelah, kisah lama buat apa diungkit. Kan?

Blog ni IQ rasa tempat best untuk IQ luah apa yang IQ rasa. Maybe tak semua akan IQ cerita selepas ketiadaan Arwah. Tapi cukup untuk IQ lepaskan apa yang terbuku di hati. Nak mengadu dekat Confession UIA tu nanti kang tak kena plak. Huhu.

Lumrah suami isteri akan bercerita apa yang akan berlaku seharian di tempat kerja mahupun di mana mana. IQ selalu akan berborak dengan Arwah sendiri bila IQ sampai sahaja di rumah. Borak pasal itu...pasal ini...hal kawan yang itu dan hal kawan yang ini. Semua kawan yang Arwah cerita IQ kenal, dan semua kawan yang IQ cerita, mungkin la Arwah kenal...haha...Arwah tak pernah jumpa kawan kawan IQ...kawan baik jer pernah....kawan sekerja pun ada la sekali masa dinner lepas...lain dengan kawan kawan Arwah, semua kenal, sampai boss Arwah pun IQ boleh duduk borak sama...

Latest borak dengan Arwah pasal kereta. Kitaorang plan nak tukar kereta. Yelah, kereta Viva je kan...dah berkeluarga ni mesti la plan nak besarkan kereta. Orang lain yang tengok dan cakap, "bila nak tukar kereta?" Tak pun, "dah boleh tukar kereta rasanya". Hati rasa meronta nak tukar kereta baru bila ramai yang komen, tapi Arwah pun selamber cakap, "biarlah apa orang nak kata, kita pelan pelan la cari kereta baru, tengok kewangan macam mana". Macam biasa, Arwah memang pakar nasihat IQ. IQ memang jenis cepat tak senang duduk. Kadang termakan kata kata orang, dan memang Arwah jadi penyejuknya...huhu..

Penyejuk penyejuk pun, kitaorang tetap survey kereta. Kitaorang pergi showroom Perodua masa Bezza baru launch. Try duduk dalam Bezza. Arwah macam puas hati tapi last last tak puas hati. Arwah cakap kita tunggu Proton launch Iriz Sedan plak. Haha! Nak compare la kiranya. Dalam masa sama, try jugak Volkswagen Vento. Nice jugak kereta tu. Bulan2 pun macam honda city. Tapi high spect la. Huhu.

Last masa proton launch, Arwah dah terlantar di hospital. Dalam hati IQ, tak sempat Arwah nak test Proton ni. Sempat tengok video promo je. Kalau tak, mesti hujung minggu lepas launch dah terpacak di show room proton. Hehe. Tak menyabor namanya tu. Tapi Allah S.W.T. sehebat hebat perancang. Rancang la macam mana pun, jika ajal tu sudah sampai, sesaat lewat pun tak, sesaat awal pun tidak.

IQ tak tahu sejauh mana korang suka membaca cerita IQ tapi ni lah yang IQ akan cerita di blog lepas ni. Cerita IQ dan Arwah suami IQ. Banyak kenangan kami yang telah terukir indah. Walau hanya sekadar kenal selama hampir 4 tahun. Dipinjamkan kepada IQ menjadi suami IQ hampir dua tahun dan dipinjamkan menjadi ayah Qa'id hampir setahun.

Cukup setakat ni sahaja cerita IQ. Nanti IQ cerita lagi. Agak2 teringat Arwah tu IQ akan taip. Nak harapkan orang sekeliling mendengar pun jenuh dah dorang tadah telinga kan? Hehe.

Sekian.

You Might Also Like

2 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. suka. cerita lah lagi. kalau boleh menyenangkan hati IQ tulis je jangan peduli apa orang akan fikir. Tuhan sebaik-baik perancang kan?

    ReplyDelete
  2. xpe IQ..jika itu buatkan hilang rindu IQ pada arwah..kami sudi je membacanya..memang bahagia bila ingat kenangan2 manis tu kn...tabah la IQ...segalanya untuk qa'id

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers