Jalan Jalan Eco Majestic Yang Tak Jadi

10:00:00 AM


Salam semua!!

Selamat memulakan hari minggu yang beeessttttt sekali! huihuihui. Heavennya duduk rumah lepak lepak dengan family kan? Dapat rilekskan badan lepas seminggu bekerja...tapi bila cuti pun kena buat kerja...erkhhhh...sakit kejap hatiku ini..huahuahua~

Hari sabtu lepas IQ pergi interview, mencari peluang yang baru....tapi kalau dapat, dapat lah, kalau tak dapat, stay la dengan kerja yang sedia ada kan? Dengan ekonomi yang macam ape dah sekarang ni, haruslah mencari peluang kerja yang lebih bagus. heee~

Lepas interview, kakak IQ yang kebetulan datang KL ni ajak pergi jalan jalan.... so, kakak IQ nak pergi Bangi Sentral...syurga shopping bagi kaum wanita...hihihi~ Tahu tahu je la kan? Sape tak tahu apa yang ada kat Bangi Sentral, Seksyen 7 Shah Alam, Bandar Baru Uda Johor Bahru...tu semua tempat shopping butik-butik terkenal...IQ dan adik beradik memang kadang hantu shopping tapi kali ni, IQ buat muka tak der mood sebab IQ tak gaji lagi....memang tak ada mood la nak shopping..kalau ada duit gaji, mahunya IQ da rembat sepasang baju dekat butik yang satu tu...huhu...

          

Tengok orang shopping je la, kalau nak makan, boleh la bodek encik suami..hihi~ kat atas ni dari kanan, IQ, kakak IQ dan adik IQ....window shopping je la kali ni...tunggu nak raya la baru beli baju nampak gayanya...heee~

Lepas tu, plan asal memang nak pergi Eco Majestic...pergi dalam pukul 4 lebih...sampai sana dalam pukul 5.10 petang...tengok google map, jalan macam jem...merah je line jalan...so, fikir ramai orang kot sampai jem tu...

Last-last kena patah balik, Polis bantuan sekat jalan tak bagi lalu...aihhh..pelik sangat...kitaorang berenti tepi jalan, kot kot ada kes polis ke kan kat dalam tu sampai nampak serius sangat brader brader polis tu suruh kitaorang u-turn kan? Sebelum tu, nampak abang ipar bertanya dekat polis apa yang terjadi...

Rupa-rupanya, dorang tutup Eco Majestic tu AWAL sebab SESAK sangat dekat dalam tu, parking sampai tak ada...jadi, yang asalnya tutup pukul 7 PETANG jadinya tutup pukul 5 PETANG...adehh...penat jalan jauh ni, dah ler nak pergi sana sampai 5 tol dari Tol Sungai Ramal....sampai tertanya-tanya, APE KE HALNYA tol sampai tiga ni? Dah ler tol semua kena bayar. Sekali bayar 1.80...pergi balik mahunya berbelas....pergi tak dapat masuk...keciwa hatikuuuu...



Berenti laa tiga biji kereta tepi jalan...ni menghala balik dah...dekat dengan laluan masuk Eco Majestic...ni adik ipar dengan si anak Qa'id...muka agak-agak penat dan keciwa jugak tak dapat masuk...sobs...


Dekat tepi jalan tu ada la tebing tinggi ni haaa, macam cantik pulak nak ambik gambar...maka berposing la kitaorang dekat situ... snap snap snap...klik klik klik....



Dah sudah, mom to be ni kemain posing walaupun bukan dekat Eco Majestic...hehehe~


Tiga adik beradik perempuan...yang lelaki tak ada plak...next time la yer~ =)


Lepas tak jadi pergi Eco Majestic, kitaorang terus tuju ke IOI City Mall, Putrajaya...haihh...ke sana la plak...kemain konon nak main ice skate tapi memandangkan kewangan tak membantu, maka pergi sana untuk makan sahaja....hehehehe~ Habis makan...semua balik...bye along..nanti kita jumpa lagi..

Hari Ahad, IQ dan family kecik just melepak dekat rumah...huaaa..heavennya!! Tapi bila menjengah petang..tetiba group family di WhatsApp penuh notification....

Penuh gambar dengan family kakak pergi Eco Majestic...cubaan kedua berjaya apabila pergi awal di waktu tengahari...IQ dari rumah tengok gambar...macam...krik krik krik~~~ 

Arghhh! Jeles!


Cantik bunga tu~~~ 


Family kakak IQ...penuh orang oii!


Eiffel Tower yang rasanya tinggi sikit dari ketinggian suami * hanya ramalan semata-mata...hehehehe~ si anak buah Ammar, paling lincah...paling susah nak kawal...aktif sangat...boleh agak macam mana Along IQ ni berkejaran dengan Ammar ni dekat sana..hee~

Hopefully dapat peluang nak pergi sana sebelum tempat tu jadi tempat berbayar...dah jadi tempat berbayar memang tak ada dah la nak pergi...huihuihui~ Bukan apa, nak pergi sana pun tol sampai 5, nak masuk berbayar lagi.....ishh ishh ishh..

Ok la, till then.

Bai!

You Might Also Like

6 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. sy kalo tmpt sesak mcm tu memang kimslm jelah hehe...

    p/s : pasal entry drypers touch tu kan, klo banding dgn mamypoko memang best drypers touch lg..sb lagi lembut dan gebus bahagian dlm dia hehe.sb tu kot dia lebih mhl drp mamypoko.

    ReplyDelete
  2. oh patutlah ramai, tempat cantik and free! haha nanti confirm kena bayar tuu. cuba lagi next week hehe

    ReplyDelete
  3. menarik Eiffel Tower tu.. x tau plak kat Malaysia pn ada.. :)

    ReplyDelete
  4. @Mila Hilas:

    IQ pun request nak try drypers touch..nk tgk ok ke x...tpi semestinya drpers touch lagi mahal dari mamy poko...huhu

    ReplyDelete
  5. @NADIA vs BERON:

    tak berkesempatan lagi nak pergi...husband kerja hujung minggu, 2mggu berturut2...huaa

    ReplyDelete
  6. @reza al-razi:

    ada je, banyak eiffel tower kat malaysia ni. kat batu pahat ada, kat genting ada... heee

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers