Perbuatan Khianat Orang

12:44:00 PM

Salam semua.

Semalam kemain sibuk. Meeting, siapkan report. Sebab hari ni hari terakhir berkhidmat kat pejabat klien ni. Lepas ni balik HQ. So, kena hadap projek lain pulak lepas ni.

Semalam, tengah makan tengahari dengan ofismate tu, dapat call daripada suami. Berderau darah. Katanya wayar starter motor kena potong. IQ ingatkan air ke kena potong kan...bila dengar betul betul, memang wayar motor kena potong.

Sakit sangat hati bila dengar. Ni sape la punya kerja. Suami pakai motor FZ150i. Dua buah motor jenis yang sama kena potong wayar starter. Perbuatan khianat sesape ntah kat kawasan flat tu.

Kawasan flat memang tak selamat, tambahan plak kawasan yang tak ada guard. Selagi ada tempat berteduh, di situ la kami suami isteri. Tapi punya la tak bertamadun betul orang buat kerja ni.

Tak pasal wayar yang tak bersalah tu kena potong. Punya la sifat dengki tu kuasai diri.

 Potong wayar tanpa sebab, menyebabkan motor tak boleh nak start tu yang buat suami bengang sangat. Nak tukar wayar tu kena buka enjin satu satu. Satu kerja pulak....

Hati IQ pun panas, motor tu pun baru jer beli hujung bulan 2 hari tu. Punya la jaga baik baik. Calar sikit pun da geram. Tapi ini......haishhh.....tak der cari pasal pun orang cari pasal dengan kita...

Ni la budak sekarang, kalau tak menguntungkan orang, jangan laa menyusahkan orang. Kenapa budak? Sebab memang selalu ada budak lepak kat parking motor tengah tengah malam bawah flat IQ tu. Bukan nak tuduh tapi semalam suami cerita, bila ditanya dia buat ke, kemain budak tu naik angin.
 Kalau tak buat, tak perlu la nak melenting kan....suami pun cakap, budak tu dah rosak....dengan orang tua pun nak melawan...hurmmm...

Kecewa sangat semalam, apatah lagi suami. Tapi terpaksa la bersabar. Mungkin dugaan ni untuk hikmah masa depan. Mana kita tahu kan? Cuma nak kena beware jugak, kang ada benda lain plak yang dirosaknya...nak kena cari rumah landed secepat mungkin la jawabnya ni...

Ada sesape ada rumah landed untuk disewa? kalau ada, boleh komen di bawah yer. IQ harap sangat~ huuuuu~

Ok la. Till then.

Bai!

***hari ni hari last day IQ di wan-em-di-bi-ar-ee =)

9 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. huish mmg kuang asam betui. mmg adat hidup di kejiranan yg ramai manusia cenggitu eh. dulu aku penah tggl kejap dekat rumah flat.
    Ada satu hari tu kecoh2 dekat bawah. rerupanya ada orang baling lesung batu atas cermin keta, wadehekk? =_=

    ReplyDelete
  2. eee kuangajar ni nyaa. sungguh tak pasal aniya orang. dengki dia takade la tuuu. haih. bersabarlah

    ReplyDelete
  3. Semakin ramai manusia tak bertamaddun sekarang ni.
    Tak tahu apa yg buat mereka gembira bila buat org susah.
    Tak ingat dosa dan balasan Allah.
    Sebaiknya pindahlah IQ. Kalau kakak pun tak selesa kawasan macam itu.

    ReplyDelete
  4. uihh kesiannya..bengang kan ngn bebudak tak reti duk diam ni..nak lepak lepak jelah tangan tu apsal gatai sangat!
    tumah sy tingkat 2..memang saja parking belah tingkap so boleh intai2..mesti ada budak yg duk lepak atas motor then tangan duk pulas2 tu..duk tekan2 gear..hahh ape lagi aku sound lah dari atas..hahahha tperanjat mereka!

    sy cakap 'dik,..nak duduk, duduk jelah tak payah nak godek2..rosak kang motor tuh!!!'hahaha

    errr..BWhere..salam kenal..
    jemput baca my new entry -->> promosi september khas untuk wanita-wanita cantik gebus

    ReplyDelete
  5. @Zyra Roxx: haha~ naseb la zyra. rupanya kena lesung batu...nak buat camne, nak hidup aman dengan kejiranan yang aman pun susah oi~

    ReplyDelete
  6. @NADIA vs BERON: nak buat camne nadia, budak2 sekarang bukan boleh ditegur..sobs

    ReplyDelete
  7. @Kakzakie: kalau dapat rumah yang ok, memang IQ nak pindah...hopefully jumpa...

    ReplyDelete
  8. @Sakila Rani: dapat tengok dari atas kira ok la, ni tak nampak...huhuhu...mujur dapat sergah dorg, reti sikit dorg tu~

    ReplyDelete
  9. aiyok.. adoi la sapa la yang dengki tu.
    Nasib takda apa apa. lenkali check dulu k Izyan.
    semoga di lindungi amin


    Soya antara Fakta dan Auta

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD