DIY Hari Tunangan

10:01:00 PM

-- --

Salam semua.

heee…mungkin yang dah tahu dari facebook dan juga instagram. IQ agak-agak jer. bukan nak rasa jadi retis kampung macam dulu…tak tak…rasa macam da hilang perasan tu dah….dah umur 25 dah…owh…lupa nak wish diri sendiri kat blog ni masa 1 April yang lepas…hehe…bukan excited untuk majlis kecil ni…sebab entah…dah rasa macam tak ada feeling nak sambut birthday sendiri….mungkin…

back to the topic. Alhamdulillah, majlis berjalan lancar. Family belah abah, belah ummi…my kesayangan 3 stooges + rakan sekerja pun datang…walaupun ada yang kelewatan + hujan pula sebelah petang..semua tu tak mematahkan semangat semua untuk menjayakan majlis. Alhamdulillah sangat-sangat.

dan segala persiapan IQ buat sendiri + keluarga + sahabat. Pelamin + hantaran + makeup + photography….kecuali….haaa..yang tu IQ cerita kemudian….nak cerita bab DIY ni….DO IT YOURSELF gituuu..heee~~

1) Pelamin

PhotoGrid_1397117587406

Ok. Pelamin memang totally buat sendiri, bunga-bungaan + kipas-kipasan buat sendiri. semuanya bersumberkan di hujung cari anda. taip je bunga crepe, kipas windmill…semua TERPAMPANG kat internet tu. IQ banyak cari ilham bila ada di kalangan blogger2 yang buat persiapan perkahwinan mereka dengan men’DIY’ sahaja. best kan? rasa puas hati. Alhamdulillah.

PhotoGrid_1397117658687PhotoGrid_1397117847678
PhotoGrid_1396849084484PhotoGrid_1396845628624

pentas tu bukan pentas sangat, pakai meja jepun (bak kata ummi) untuk dijadikan pentas pelamin. mujurlah meja tu sangat kukuh sebab asalkan meja tu daripada meja makan yang ditransformkan kepada meja jepun oleh abah. =) eh…tu 3 stooges! =P tema pelamin: pink + purple + brown

2) Bunga tangan

PhotoGrid_1396843985114

bunga tangan pakai bunga crepe juga. tapi telah dihiascantik oleh ummi IQ tersayang. setelah 3-4 kali bertukar design, maka siaplah bunga tangan IQ. simple but nice (la kot)…

3) Hantaran

PhotoGrid_1397118972802

Hantaran ni ada banyak tangan yang menggubahnya. IQ selalunya buat last touch up. Sirih junjung mak su + along yang buat, yang lain-lain ada juga sahabat setia yang buatnya…terima kasih bagi yang menolong. =) nanti kahwin nak minta tolong lagi =P tema hantaran: peach + green turqoise.

Yang selainnya…meh sini nak promote sikit… =)

DSC_0978

Make up : Hana Yuri Bara (Profile Facebook). <---Kakak IQ
Photography : FZR Photography (Fan Page) atau Farid A. Rahman ( Profile Facebook).

PhotoGrid_1396709118169

Tunang Attire : Shawlaboutique (Instagram + Facebook)
Shawl : Leyana Shawl (Instagram)
Bubble Talk : Cik Renex (Instagram + Blog)

Da penat nulih da….tu yang tulis pakai shortform dah….maap yer….sekarang ni asyik tidur awal. penat kerja pun tak jugak…antibodi tak kuat? kena makan suppliment banyak camni.

eh…kat atas itu Tunang IQ, Nama dia Asyraf. Nama penuh, Muhammad Asyraf…nak kenal? meh sini jumpa IQ dulu..HAHA!

Doakan perjalanan hubungan ini sampai ke jinjang pelamin dan ke akhirnya yer kawan-kawan.
Terima kasih. =)

Sekian.Bai!

You Might Also Like

3 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. tahniah...cantik gubahan hantaran...

    ReplyDelete
  2. omeee.. semua diy?? kreatifnya..
    baju akak pun comel iloss :)
    btw, tahniah kak ^^

    ReplyDelete
  3. tahniah!

    nanti dah kahwin, moga dapat anak kembar 3!!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers