Saya Bakal Jurutera Yang Bagus! #Ceehhh!

1:19:00 PM

 
mood nak berblogging macam membuak-buak....sebab header baru kot~ selalunya macam tu la, bila ada something baru kat blog jer, mula la ada mood nak menulis, konon je la...tapi serius....asal ek? kalau macam ni, kena tukar header/layout blog la selalu....baru ada semangat nak tulis blog....macam tu? #pening~

baru-baru nih, extension IQ meletup! alaaa, extension plug tuuu...masa IQ tengah nak masak air untuk mandi, **ok, hari hujan, tak tahan sejuk sangat air... tengah tunggu air dalam heater masak, terdengar satu bunyi, BOMM! ok, slow je bunyinya sebenarnya, tapi bunyi letupan la kan....serta merta heater tak berfungsi, so, pergi kat plug utama ada bau hangit...so, plug utama terbakar...tu pemikiran IQ....so, IQ expect nak beli plug baru jer...bukan extension baru, tapi plug baru....

plug baru beli kat jusco dalam RM4.90, walaupun hampir kena tipu hidup-hidup oleh seseorang yang cakap plug tu harga RM20.00++ jemm~~ haha! tapi bila da beli, baru terfikir nak buka plug tu, da tengok apa yang rosak, kalau betul plug rosak, tindakan beli plug tu betul la kan....daannn...satu hari IQ pun buka plug tu, rupanya??

kabel warna biru yang terbakar!! ok, beli plug baru tu kira macam free-free je....-__- dan semalam IQ potong kabel yang terbakar untuk pasang balik dalam plug tu, and.....at last......hidup!!! ok, IQ memang boleh jadi pomen barang elektrik~~ lai lai lai....sape nak baiki barang elektrik meh bilik IQ meh...XD
playar.gunting.done!
IQ memang suka baiki barang-barang, terutama barang elektrik, sejak sekolah....kalau ada barang kat rumah rosak plug, nak tukar plug baru, memang ummi akan suruh IQ yang buat, benda simple kan? orang perempuan pun boleh buat maa....masa kelas career minggu lepas pun lecturer ada tanya apa yang IQ suka buat, dan IQ cakap la IQ suka baiki barang....HAHAHA! ciri-ciri engineer yang bagus kan kan kan? *perasan! tapi silap bidang daaa~~

so, that's it! haaa...nak show something, dalam group Environment Management kitaorang ada seorang student dari China, dan kebetulan, dia masuk group IQ...semalam Paan ada bagi satu benda, katanya dari Meng (student China) tu....apa dia?
TADAAAA!
kipas dari China. bahagian depan.

bahagian belakang...
Nais kan? XD Thanks Meng!

k.bai!

*** baucer buku da habis shopping! seminggu je da habis? biase~~~

6 025 Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. wah...jarang jumpa ppuan yg suka baiki brng2.. :)

    ReplyDelete
  2. Perasan jugak yg tu.. So get prepare for the next new header.. =p

    IQ pandai repair barang rupanya.. Uuuuuuuu.. =p ish2x.. Siapa la tipu sampai RM 20 tu.. -_-'

    Nais kipas tangan~ Hehe..


    ReplyDelete
  3. Wah...bravo..hehe..pandai ye baiki sendiri..cemburu i tau..hehe..insyaAllah pasti akan jadi jurutera yang berjaya. Amin. ^____^

    ReplyDelete
  4. aswan~ heee...ad je wujud, mgkin xshow je kan? XD

    asyraf~ ok, prepare next header...XD hahaha!! errrr sape ntah yang gitau tu, cam nak sekeh2 jer...hehe~~

    aini~ blajar la jgak tau, berguna ni~ hehe...Amin~ terima kasih! XD

    ReplyDelete
  5. amboi kak mandi style omputehh. bukan main lg iyeee hahha

    ReplyDelete
  6. sejuk dik, kena la mandi air panas, kang xmndi, berbau plak...hahahah!!

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD