Zaman Darurat

9:00:00 PM

salam semua!

hari paper da habes..Alhamdulillah, habes jugak akhirnya...dan mood macam-macam plak hari nih...sedih ada, gembira ada, nak ketawa pun ada....semua bercampur baur....nak buat camne...PERASAAN...

gembira sebab paper da habes.....6 paper dari dua minggu yang lalu...tengahari tadi habes...perasaan agak tak puas hati sebab tak perform elok...tapi nak buat camne lagi kan...da lepas...Tawakal untuk markah yang lebih baik...Insya-Allah..

sedih? sebab......huhuhu! Laptop IQ roooooooosaaaakkkk!!! sob sob sob! [online ni pakai laptop kawan ok!]....laptop IQ chipsetnya da rosak! nak kena tukar baru! kalau nak tukar baru kena spend dalam RM300-RM400....mana la plak nak cekau duit kan...so, lepas ni, IQ tak kan dapat update blog/FB/Twitter...MELAINKAN....ada laptop dan internet yang sudi ditawarkan oleh sesiapa pun...HAHA! *ketawa jahat...


nak gelak plak lepas IQ habes exam tadi....lalu kat sebuah kawasan cafe...mak cik cleaner tetiba cakap dengan IQ....IQ tak der plak cakap dengan dia....cuma terpandang mak cik nih jer tapi mak cik nih tetiba...

mak cik : tak guna pakai tudung!
IQ : sape mak cik? *risau mak cik tu cakap kat IQ... ~_~  
mak cik : mak cik yang kat depan tu, yang mengelap pinggan tu, kuat mengata orang!
IQ : laaaa... *dalam hati, mak cik pun macam lebih kurang jer...[eee..ja'at ko IQ!] 

so, apa moral of stori nye? paku dulang paku serpih, mengata orang, dia yang lebih...haaa..lebih kurang la macam tu....tak nak cakap banyak-banyak....kita beringat...nak tegur, dia lagi tua...yang penting? ambik iktibar....

balik blok, tengok depan pintu bilik selipar jamban, selipar harian IQ semua da lesap....haihhh~ mak cik cleaner blok la plak terlebih rajin....kutip habes semua selipar depan pintu, dia pikir aras IQ tu semua da balik....IQ wujud lagi la auntie....so, terpaksa geledah tong sampah...tak der??? pergi bilik mak cik cleaner, tengok dalam beg kertas....penuh kasut-kasut....mak aih...nak jual bazar karat ke ape nih auntie? selipar jamban pun boleeehhh~ HAHA!

k la cerita merapu sebelum IQ menghilangkan diri buat sementara waktu, jangan rindu IQ...IQ tahu ada yang akan rindu IQ tahap gaban punya...HAHA! IQ frust nih, IQ ada lukis kartun yang ada tulis "selamat bercuti kawan-kawan"...tapi semua da tak boleh publish...sebab dalam laptop lama yang ROSAK! sob3....sedih weyh!!

selamat bercuti kawan-kawan!
k.bai!

*** planning masa cuti....jeng jeng jeng~
***susoh benor nak edit quote pakai manual nih....slalu update pakai software kan~~ =P

You Might Also Like

8 Orang Ada Pendapat Diaorang....Korang?

  1. seronok la dah habisssss exammm kak iq. sy lg 3 paper! arghh. mental.

    ReplyDelete
  2. semoga laptop anda sihat semula :)

    ReplyDelete
  3. hantar la laptop gi klinik :)

    ReplyDelete
  4. hantar la laptop gi klinik :)

    ReplyDelete
  5. org pndai pakai software..untunglahhhh..hehe...dah cemane tu IQ?kene la cekau duit kt mana2 sbb nk repair lappy..selamat bercuti yek..ke kena LI?hihihi

    ReplyDelete
  6. salam kenal yer..saya singgah dan follow sini..jom jemput singgah ke blog saya

    ReplyDelete
  7. chipset tu apa? sejenis potata chip tau chip n fries? keh keh keh

    ReplyDelete

Komen Komen Sikit XD

n

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers